Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-08-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 17 mm
Vikt
556 g
ISBN
9789144129303
Komparativ politik - Institutioner och beteende (häftad)

Komparativ politik - Institutioner och beteende

Häftad Svenska, 2019-08-15
399
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur fungerar politiska system? Hur är de uppbyggda och hur skiljer de sig åt länder emellan? Det är några av de frågor som behandlas i Komparativ politik. Utöver en presentation av grundläggande begrepp och metoder jämförs centrala institutioner, som till exempel parlament, regeringar och statsformer, samt aktörsgrupper som politiska partier, intressegrupper och media. Därtill görs jämförelser mellan medborgares politiska beteenden, politiska kulturer och värderingar.

Bokens perspektiv är globalt och den studerar ett stort antal stater, men det är politiska system och deras dimensioner som står i fokus, inte enskilda stater som sådana. Syftet med boken är att ge läsaren en förståelse för hur politiska system är uppbyggda och fungerar, samt hur dessa system varierar världen över.

I denna andra upplaga har de globala översikterna uppdaterats och nya forskningsresultat har beaktats. Komparativ politik riktar sig till studenter i statsvetenskap eller andra ämnen där en förståelse för politik och olika länders politiska system har en central roll.

Tillsammans med Komparativ politik. Tio olika politiska system (Studentlitteratur 2018) ger böckerna studenten en fördjupad förståelse för komparativ politik utifrån teoretiska och empiriska perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Komparativ politik - Institutioner och beteende
  2. +
  3. Effekter av valsystem : en studie av 80 stater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Effekter av valsystem : en studie av 80 stater av Carsten Anckar (häftad).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Komparativ politik - Institutioner och be...