Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-08-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Denk, Thomas (förf.) / Karvonen, Lauri (förf.) / Karvonen, Lauri (förf.) / Karvonen, Lauri (förf.) / von Schoultz, Åsa (förf.) / von Schoultz, Åsa (förf.) / von Schoultz, Åsa (förf.)
Dimensioner
245 x 170 x 17 mm
Vikt
556 g
SAB
Ocf
ISBN
9789144129303
Komparativ politik : institutioner och beteende (häftad)

Komparativ politik : institutioner och beteende

Häftad,  Svenska, 2019-08-15
427
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Komparativ politik : institutioner och beteende Kan levereras innan julafton
Hur fungerar politiska system? Hur är de uppbyggda och hur skiljer de sig åt länder emellan? Det är några av de frågor som behandlas i Komparativ politik. Utöver en presentation av grundläggande begrepp och metoder jämförs centrala institutioner, som till exempel parlament, regeringar och statsformer, samt aktörsgrupper som politiska partier, intressegrupper och media. Därtill görs jämförelser mellan medborgares politiska beteenden, politiska kulturer och värderingar.

Bokens perspektiv är globalt och den studerar ett stort antal stater, men det är politiska system och deras dimensioner som står i fokus, inte enskilda stater som sådana. Syftet med boken är att ge läsaren en förståelse för hur politiska system är uppbyggda och fungerar, samt hur dessa system varierar världen över.

I denna andra upplaga har de globala översikterna uppdaterats och nya forskningsresultat har beaktats. Komparativ politik riktar sig till studenter i statsvetenskap eller andra ämnen där en förståelse för politik och olika länders politiska system har en central roll.

Tillsammans med Komparativ politik. Tio olika politiska system (Studentlitteratur 2018) ger böckerna studenten en fördjupad förståelse för komparativ politik utifrån teoretiska och empiriska perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Komparativ politik : institutioner och beteende
  2. +
  3. Komparativ politik : elva politiska system

De som köpt den här boken har ofta också köpt Komparativ politik : elva politiska system av Thomas Denk, Carsten Anckar, Ali Abdelzadeh, Idris Ahmedi, Jan Joel Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 838 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »