Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-08-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Mazzarella, Merete (förf.) / Silfverberg, Gunilla (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
278 g
SAB
Dgvp
ISBN
9789144129358
Nya vägar i vårdetiken (häftad)

Nya vägar i vårdetiken

Häftad Svenska, 2019-08-12
289
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vårdetik är ett av de största och mest vitala ämnena inom den tillämpade etiken. I denna antologi bearbetas olika vårdetiska frågor, som till exempel utsatthet i migrationens spår, människors möte med ny teknik i vården och djur som medarbetare i vården.

Författarna till bokens kapitel presenterar olika synsätt på hur man kan ta sig an vårdetiska frågeställningar. Ett kapitel presenterar den så kallade förmågemodellen, ett ramverk för förutsättningarna för ett värdigt liv. I ett annat handlar det om hur vår etiska fantasi kan tränas med hjälp av skönlitteratur. Den feministiska etikens bidrag till vårdetikens utveckling återges i ytterligare ett kapitel. Betydelsen av att föra en äkta dialog och att få reflektera i gemenskap framhålls som grunden för etisk utveckling i ett annat. Etiska ställningstaganden och förhållningssätt har också att göra med livsåskådning och människosyn, vilket är temat för ett kapitel. I avslutningskapitlet diskuteras hur frågor kopplade till livsmening angår vården.

Boken vänder sig till studenter och lärare vid vårdutbildningar, till yrkesverksamma inom vård och social omsorg samt till alla som är intresserade av etiska frågor i vård och social omsorg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nya vägar i vårdetiken
  2. +
  3. Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digi... av Lars Sandman, Sofia Kjellström (häftad).

Köp båda 2 för 953 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »