Farmakologi och läkemedelsanvändning - (bok + digital produkt) (häftad)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2020-06-18
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Sollesnes Holsen, Dag (förf.) / Jacobsen, Dag (förf.) / Jenssen, Trond (förf.) / Melsen Larsen, Signe (förf.) / Haase Moen, Mette (förf.) / Ormaasen, Vidar (förf.) / Pleym, Hilde (förf.) / Rygnestad, Tarjei (förf.) / Sandset, Per Morten (förf.) / Slørdal, Lars (förf.) / Wisløff, Finn (förf.) / Wist,
SAB
Vd
ISBN
9789144129709
Farmakologi och läkemedelsanvändning - (bok + digital produkt) (häftad)

Farmakologi och läkemedelsanvändning - (bok + digital produkt)

Häftad Svenska, 2020-06-18
643
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Fokus i Farmakologi och läkemedelsanvändning ligger på läkemedlens praktiska användning. Teoretiska kunskaper knyts samman med daglig klinisk verksamhet genom exempel, fallbeskrivningar och problemställningar som utarbetats i samråd med yrkesverksamma sjuksköterskor.

Farmakologi och läkemedelsanvändning ger en grundläggande introduktion i klinisk farmakologi och nödvändig kunskap för sjuksköterskan i att:

* hantera läkemedel

* observera och övervaka patienten - och handla rätt när det uppstår komplikationer

* rapportera om läkemedels verkan och biverkningar

* informera patienter om användningen och effekten av läkemedel.

Boken är indelad i fyra delar. Den första delen ger en allmän introduktion i ämnet. Del två visar hur läkemedel påverkar olika sjukdomsprocesser och den tredje delen handlar om läkemedelsbehandling vid sjukdomar i de olika organen och organsystemen. Den fjärde delen tar upp läkemedelsbehandling hos specifika patientgrupper och vid specifika tillstånd. I denna del ingår även ett avsnitt om naturmedicin.

De många illustrationerna och tabellerna gör det enkelt att tillgodogöra sig bokens innehåll och fallbeskrivningarna ökar förståelsen för varför man behöver särskilda kunskaper inom olika vårddiscipliner. Varje kapitel avslutas med kontrollfrågor samt förslag till litteratur och webbplatser för fördjupning i ämnet.

Boken är i första hand avsedd för grundutbildningen av sjuksköterskor. Den kan även användas vid andra universitets- och högskoleutbildningar, till exempel för farmaceuter, biomedicinska analytiker och läkare. Redan yrkesverksamma kan också ha stor glädje av boken. Farmakologi och läkemedelsanvändning finns även i digitalt format. Den digitala boken aktiveras med hjälp av koden som finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farmakologi och läkemedelsanvändning - (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Konsten att överleva i en övermedicinerad värld : så tar du själv reda på om en medicinsk behandling fungerar eller inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att överleva i en övermedicinerad värld... av Peter C Gøtzsche (inbunden).

Köp båda 2 för 852 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Farmakologi och läkemedelsanvändning - (b...