Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Lisa Sjösten
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
510 g
SAB
Ea
ISBN
9789144129877
Skolor som våra barn behöver - Så skapar vi dem (häftad)

Skolor som våra barn behöver - Så skapar vi dem

Häftad Svenska, 2019-08-02
332
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Dylan Wiliam är fil.dr, lärare och konsult och arbetar med verksamma lärare i Nordamerika, Storbritannien och många andra länder för att utveckla effektiv, evidensbaserad formativ bedömning. Wiliam har under sin karriär utbildat lärare, varit chef för ett storskaligt utvärderingsprogram, innehaft ett antal olika administrativa positioner inom universitetsvärlden och är författare till mer än 300 böcker och artiklar.

Skolor som våra barn behöver

Så skapar vi dem

Skolan utgör en komplex verklighet och är en mycket viktig samhälls institution. Skolan står i offentlighetens fokus och många är de som tror sig veta hur man bör gå tillväga för att förbättra elevernas resultat. Även forskare kan framföra motstridiga forskningsresultat och stå för olika åsikter i skoldebatten. Det är inte helt lätt för lärare, skolledare och skolpolitiker att förhålla sig till en mängd idéer om hur skolan borde göra för att förbättra skolan och undervisningen.

Dylan Wiliam reder ut vad som fungerar och inte fungerar. Han slår hål på myter om skolutveckling, som att mindre klasser skulle leda till bättre lärande, att rekrytering av smartare lärare skulle leda till förbättrade resultat eller att det fria skolvalet skulle öka kvaliteten.

Det som enligt Wiliam skulle utveckla undervisningen för alla elever i alla skolor är ett antal enkla, genomförbara och kostnadseffektiva sätt som han lyfter fram och beskriver. Wiliam visar också hur skolpolitiker, skolledare, rektorer, lärare, föräldrar och andra kan bli mer kritiska konsumenter av utbildningsforskning.

Skolor som våra barn behöver - så skapar vi dem vänder sig till blivande och verksamma lärare i grund- och gymnasieskolan, lärare i högre utbildning samt till skolledare, skolpolitiker, föräldrar och andra med intresse för området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolor som våra barn behöver - Så skapar vi dem
  2. +
  3. Handbok i formativ bedömning : strategier och praktiska tekniker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i formativ bedömning : strategier och p... av Dylan Wiliam, Siobhan Leahy (häftad).

Köp båda 2 för 721 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dylan Wiliam