Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-03-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
E
ISBN
9789144129945
Språkstimulerande undervisning i naturvetenskap och teknik (häftad)

Språkstimulerande undervisning i naturvetenskap och teknik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-03-23
260
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Barns nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära om naturvetenskapliga fenomen och tekniska företeelser är något som varje lärare vill ta vara på. Den här boken visar hur språkutvecklande undervisning kan skapas i de funktionella sammanhang som olika ämnesområden erbjuder.

Författarna beskriver hur en språkstimulerande undervisning kan planeras och genomföras. Med en mängd exempel visar de hur barn uppmuntras att berätta, återberätta, samtala och diskutera i samband med gemensamma aktiviteter och utforskande. Det är erfarenheter som stärker den språkliga förmågan och läs- och skrivutvecklingen. En viktig del i arbetet är ämnesinriktad ordförråds undervisning, där barnen engageras i aktiviteter som är kognitivt och språkligt stimulerande och där de samtalar om sina upptäckter.

Språkstimulerande undervisning i naturvetenskap och teknik vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskola, förskoleklass och grundskolans tidiga år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkstimulerande undervisning i naturvetenskap och teknik
  2. +
  3. Högläsning - didaktik för språk-, läs- och skrivutveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Högläsning - didaktik för språk-, läs- och skri... av Tarja Alatalo, Tarja Alatalo (häftad).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Språkstimulerande undervisning i naturvetenskap och teknik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Undervisning
    Ulrika, 7 maj 2021

    Fakta och teori utifrån förskolan- och skolans särskilda uppdrag att verka för att stärka språket inom olika delar av undervisningen

Visa alla 1 recensioner