Specialpedagogik i praktiken : stöd och inspiration för lärare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-02-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eu
ISBN
9789144130026
Specialpedagogik i praktiken : stöd och inspiration för lärare (häftad)

Specialpedagogik i praktiken : stöd och inspiration för lärare

Häftad Svenska, 2020-02-04
267
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Specialpedagogik i praktiken belyser att alla lärare behöver specialpedagogisk kompetens för att kunna göra undervisningen tillgänglig för alla elever och få en ökad förståelse för olikheter bland elever. För att kunna möta hela bredden av olikheter hos eleverna i en klass, behövs ett specialpedagogiskt förhållningssätt som gynnar alla elever och läraren har rollen som den självklara ledaren.

Den här boken utgår från ett sociokulturellt perspektiv, där grundtanken är att lärare arbetar tillsammans och lär av och med varandra. Lärare upplever sig många gånger som ensamma i sitt uppdrag. Boken vill stödja lärare ideras yrkesroll genom att visa på vinster med kollegialt lärande. Den utgår också från ett relationellt perspektiv innebärande att elever i svårigheter är ett gemen samt ansvar för alla som arbetar i skolan.
Skolan är till för alla elever och skolans uppdrag är att arbeta kompensatoriskt för att kunna balansera de skillnader som finns i elevers förutsättningar och förmågor att ta till sig kunskap i undervisningen. Det som gör special pedagogiken unik är att den grundar sig på att belysa och ta fram bästa möjliga förutsättningar för lärande och lärmiljöer när allmänna lösningar inte räcker till. Specialpedagogik möter alla elever. Varje verksam lärare behöver därför ha kunskap om hur man arbetar med specialpedagogik i praktiken.

Boken vänder sig till yrkesverksamma lärare i skolan och andra med intresse för elevers lärande och för skolutveckling. Den kan också vara lämplig som kurslitteratur och fungera som ett stöd för dem som senare kommer att arbetai skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Specialpedagogik i praktiken : stöd och inspiration för lärare
  2. +
  3. Samordning, ansvar och kommunikation - vägen till ökad kvalitet i utbildningen för elever med vissa funktionsnedsättningar. SOU 2016:46. : Slutbetänkande från Utredningen om kvalitet i utbildningen fö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samordning, ansvar och kommunikation - vägen ti... av Utbildningsdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Specialpedagogik i praktiken : stöd och i...