Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2020-04-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Gustaf Berglund, Solveig Halvorsen Kåven
SAB
Vpd
ISBN
9789144130651
Att utveckla relationskompetens : nycklar till förståelse och rum för lärande (häftad)

Att utveckla relationskompetens : nycklar till förståelse och rum för lärande

Häftad Svenska, 2020-04-06
292
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Relationer präglade av värme, tillit, acceptans, respekt och kunskap har överordnad betydelse för personens upplevelse av god vård. Relationskompetens i vårdens relationer innebär att möta den andre med ett förhållningssätt som gör att personens värdighet bevaras. Att utveckla relationskompetens är en livslång process. Denna bok beskriver hur systematisk reflektion över egna erfarenheter och upplevelser kan öka insikten i de egna förutsättningarna för relationskompetens samtidigt som förmågan att se den andres perspektiv ökas.

Att utveckla relationskompetens ger en introduktion till begreppet och förklarar och fördjupar hur kompetensen utvecklas. Boken belyser den professionella relationskompetensen ur olika perspektiv och beskriver viktiga nycklar som är kopplade till utbildningssammanhang. Läsaren får också konkreta exempel på de möjligheter till lärande som ligger i samspelsobservation, skriftlighet och handledning.

Boken vänder sig till studenter i utbildning inom hälso- och sjukvårdsprogrammen. Även redan yrkesverksamma som önskar fördjupa sin relationskompetens har nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att utveckla relationskompetens : nycklar till förståelse och rum för lärande
  2. +
  3. Kompetensen att lyssna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kompetensen att lyssna av Georg Drakos, Helena Bani-Shoraka, Anne-Charlotte Keiller Wijk, Stanislaw Przybylski Linder, Karin Renberg (häftad).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna