Praktisk processreglering (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2019-05-22
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 152 x 11 mm
Vikt
314 g
ISBN
9789144130668
Praktisk processreglering (häftad)

Praktisk processreglering

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-05-22
326
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken, som nu ges ut i en fjärde utvidgad och omarbetad upplaga, vänder sig till personer som är verksamma i industrin och kommer i kontakt med reglerteknik, som operatörer och olika kategorier av ingenjörer. Den är också lämplig att använda i skolor och utbildningar där reglerteknik ingår. Den nya upplagan har kompletterats med problem med lösningar, vilket gör den speciellt användbar för undervisning. Boken är skriven på ett sådant sätt att den inte förutsätter matematikkunskaper utöver grundskolenivå. Innehållet består av de praktiska delar av reglertekniken som idag används i processindustrin och den innehåller många exempel från denna industri.
Praktisk processreglering inleds med en genomgång av metoder för att bestämma dynamiken hos de processavsnitt som ska regleras, samt PID-regulatorns uppbyggnad och användningsområden. Därefter beskrivs de vanligaste metoderna för att ställa in PID-regulatorn. Många reglertekniska problem orsakas av glapp och friktion i ventiler och andra olinjära fenomen. Dessa problem diskuteras och olika metoder för att lösa dem presenteras.
Boken avslutas med en detaljerad beskrivning av olika metoder och strategier för att konfigurera instrumenteringen i processindustrin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk processreglering
  2. +
  3. Reglerteknik för processindustrin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reglerteknik för processindustrin av Krister Forsman (häftad).

Köp båda 2 för 749 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »