Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2019-12-06
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qbc
ISBN
9789144130996
Företagsekonomi för jurister : redovisning, räkenskapsanalys och kalkylering (häftad)

Företagsekonomi för jurister : redovisning, räkenskapsanalys och kalkylering

Häftad Svenska, 2019-12-06
363
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mycket har hänt sedan Företagsekonomi för jurister senast kom ut, 2016. Ett antal nya IFRS-standarder har trätt i kraft och Bokföringsnämnden har gjort flera ändringar i sina allmänna råd. Det har föranlett denna nya upplaga, som i allt väsentligt beaktar rättsläget per den 1 juli 2019. Boken behandlar, liksom tidigare, redovisningsfrågor ur ett juridiskt perspektiv. Särskilt fokus ligger på det redovisningsrättsliga normsystemets uppbyggnad, bokföringsskyldighet, löpande bokföring, årsredovisningens komponenter och upprättande av årsredovisning.

Genomgången av redovisningsrätt kompletteras med räkenskapsanalys och kalkylering, två företagsekonomiska ämnen som är relevanta för den praktiskt verksamma juristen.

Framställningen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska avsnitten innehåller en genomgång av balans- och resultaträkningens komponenter, medan de mer praktiskt orienterade avsnitten omfattar konteringsexempel, såväl för löpande bokföring som för bokslutsarbetet.

Företagsekonomi för jurister är en grundläggande introduktion till ämnet företagsekonomi med syftet att göra såväl redovisningsrätten som redovisningsämnet generellt mer tillgängligt för jurister. Boken är en användbar och aktuell genomgång för både juriststudenter och jurister i det praktiska yrkeslivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Företagsekonomi för jurister : redovisning, räkenskapsanalys och kalkylering
  2. +
  3. Skattelagstiftning : lagar och andra författningar som de lyder den 1 januari 2022 22:1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skattelagstiftning : lagar och andra författnin... av Gunnar Rabe (häftad).

Köp båda 2 för 887 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Bjuvberg