Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2020-08-06
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 210 x 151 mm
Vikt
400 g
SAB
Oepb-c
ISBN
9789144131009
Etik i polisarbete (häftad)

Etik i polisarbete

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-08-06
367

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Etik i polisarbete Kan levereras innan julafton
I polisarbetet uppstår ständigt moraliska konflikter. Polisen tvingas möta mänsklig ondska, utöva makt och använda våld. Individens frihet och rätt att bestämma över sitt liv ställs mot egen och andras trygghet. Poliser behöver en utvecklad moralisk kompass i de svåra val som är en del av yrkesutövningen.

Etik i polisarbete är en bok om polisarbetets villkor ur ett yrkesetiskt perspektiv. En bärande tanke är att dialog och öppenhet är förutsättningar för att det goda polisarbetet ska kunna utvecklas.Den rikliga framställningen bygger på moraliska frågor och exempel som formulerats av praktiskt verksamma poliser och polisstudenter med grund i verkligheten, från rättsfall, intervjuer, diskussioner och enkätundersökningar om polisers yrkesetik.

En hel del har hänt under de 20 år som gått sedan boken först kom ut. I denna andra upplaga är resonemangen uppdaterade och utvecklade inom en rad områden, såsom sambandet mellan etik och juridik, bemötande, konflikthantering, våldsanvändning samt etik i interna relationer.

Boken vänder sig i första hand till verksamma och blivande verksamma inom polisorganisationen. Fokus ligger på polisyrket, men många andra polisanställda har arbetsuppgifter som liknar de polisutbildades och möter därför motsvarande etiska utmaningar. Den kan även läsas av andra som vill få en inblick i polisarbetets villkor, bortom massmedias schabloner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik i polisarbete
  2. +
  3. Skrivande polis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrivande polis av Sofia Ask (häftad).

Köp båda 2 för 652 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etik i polisarbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skapar förståelse
    Julia , 22 april 2021

    Riktigt bra att ha i sin samling för en blivande polis, eller om man är intresserad av att förstå hur komplext arbetet inom polisen är.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna