På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-08-01
Upplaga
8
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 8 mm
Vikt
275 g
SAB
Oe
ISBN
9789144131061
Rättsregler : en introduktion till juridiken (häftad)

Rättsregler : en introduktion till juridiken

Häftad Svenska, 2019-08-01
290
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Rättsregler är en uppskattad grundbok som ger enkla och tydliga förklaringar kring juridisk metod och beslutsfattande. I boken behandlas hörnpelarna i den demokratiska rättsstaten: maktdelningen och de grundläggande principerna för rättskipning, förvaltning och kontroll, ur ett juridiskt perspektiv. Författarna ger en översikt av rättssystemets uppbyggnad och indelning, där de framhåller särdragen i olika typer av rättsregler samt går igenom lagtolkningsmetoder och beskriver hur man hittar i olika rättskällor.

Med åren har den internationella rätten vuxit i takt med en tilltagande globalisering och fått allt större betydelse för tillämpningen av svensk rätt. I denna åttonde upplaga är dessa avsnitt grundligt upp daterade, liksom lagar och allmänna händelser på det juridiska området.

Genom att sätta in och förklara rättsreglerna i sitt ekonomiska och sociala sammanhang passar Rättsregler särskilt väl till olika introduktions kurser i juridik. Den passar också som kurslitteratur för praktiskt inriktad utbildning på akademisk nivå, t.ex. PA-utbildningar, socialt arbete och rektorsutbildning.

 
"Rättsregler är en bok som alla nya juriststudenter borde läsa. Här introduceras de grundläggande begreppen, rättsområdesindelningen och den juridiska metoden genom en väl genomtänkt kontextualisering. Boken underlättar förståelse genom att verkligen visa hur "law in books" påverkar "law in action" och vice versa."
Mauro Zamboni, professor i allmän rättslära vid Juridiska fakulteten, Stockholms universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättsregler : en introduktion till juridiken
  2. +
  3. Barn som tvingas välja bort en förälder : föräldraalienation i Sverige: fakta, rättsregler, erfarenheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn som tvingas välja bort en förälder : föräl... av Anna Lytsy, Christina Bergenstein (häftad).

Köp båda 2 för 937 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rättsregler : en introduktion till juridiken