Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-08-01
Upplaga
8
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 8 mm
Vikt
275 g
SAB
Oe
ISBN
9789144131061
Rättsregler : en introduktion till juridiken (häftad)

Rättsregler : en introduktion till juridiken

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-08-01
341
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rättsregler : en introduktion till juridiken Kan levereras innan julafton
Rättsregler är en uppskattad grundbok som ger enkla och tydliga förklaringar kring juridisk metod och beslutsfattande. I boken behandlas hörnpelarna i den demokratiska rättsstaten: maktdelningen och de grundläggande principerna för rättskipning, förvaltning och kontroll, ur ett juridiskt perspektiv. Författarna ger en översikt av rättssystemets uppbyggnad och indelning, där de framhåller särdragen i olika typer av rättsregler samt går igenom lagtolkningsmetoder och beskriver hur man hittar i olika rättskällor. Med åren har den internationella rätten vuxit i takt med en tilltagande globalisering och fått allt större betydelse för tillämpningen av svensk rätt. I denna åttonde upplaga är dessa avsnitt grundligt upp daterade, liksom lagar och allmänna händelser på det juridiska området.

Genom att sätta in och förklara rättsreglerna i sitt ekonomiska och sociala sammanhang passar Rättsregler särskilt väl till olika introduktions kurser i juridik. Den passar också som kurslitteratur för praktiskt inriktad utbildning på akademisk nivå, t.ex. PA-utbildningar, socialt arbete och rektorsutbildning.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättsregler : en introduktion till juridiken
  2. +
  3. En introduktion till förvaltningsrätten

De som köpt den här boken har ofta också köpt En introduktion till förvaltningsrätten av Wiweka Warnling Conradson (häftad).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna