Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
555
Utgivningsdatum
2020-10-13
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Benzein, Eva (förf.) / Bolmsjö, Ingrid (förf.) / Brännström, Margareta (förf.) / Seiger Cronfalk, Berit (förf.) / Dahlberg, Karin (förf.) / Edberg, Anna-Karin (förf.) / Ek, Kristina (förf.) / Elmberger, Eva (förf.) / Engström, Ingemar (förf.) / Eriksson, Henrik (förf.) / Friedrichsen, Maria (förf.)
SAB
Vpm
ISBN
9789144131078
Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori och praktik (häftad)

Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori och praktik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-10-13
552
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är ett gott liv nära döden och hur kan ett sådant främjas? Många olika synsätt existerar sida vid sida och det finns inte enbart ett enkelt svar. För att fånga den enskilda personens behov krävs ett personcentrerat förhållningssätt där patienter och närstående är självklara aktörer. Behovet av kunskap om döende, död och palliativ vård har blivit extra tydligt i samband med den pandemi som drabbade världen våren 2020.

Detta är den andra omarbetade och uppdaterade utgåvan av boken. Nya kapitel: Möte med religion i det nya Sverige, Mening, Sorg samt Medicinska aspekter på döendefasen kompletterar detta redan gedigna verk. Centrala begrepp och perspektiv i teori och praktik belyses i bokens sju delar: Att möta döden i vår samtid, Värdegrund och förhållningssätt, Identitet, autonomi och delaktighet, Smärta, lidande och sorg, Stöd, tröst och mening, Livet nära döden - tidigt och sent i livet och Den palliativa vårdens praktik. Samtliga kapitel i boken har en tydlig vetenskaplig grund. Författarna är aktiva forskare med olika yrkesbakgrund och erfarenheter av palliativ vård.

Boken vänder sig till studenter på grundnivå och avancerad nivå inom hälso- och sjukvårdsprogrammen, men även forskare, beslutsfattare och en intresserad allmänhet kan ha nytta av att läsa boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori och praktik
  2. +
  3. De 6 S:n - En modell för personcentrerad palliativ vård

De som köpt den här boken har ofta också köpt De 6 S:n - En modell för personcentrerad pallia... av Jane Österlind, Ingela Henoch, Britt-Marie Ternestedt, Bodil Holmberg, Ramona Schenell (häftad).

Köp båda 2 för 921 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »