På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
555
Utgivningsdatum
2020-10-13
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vpm
ISBN
9789144131078
Palliativ vård - Begrepp och perspektiv i teori och praktik (häftad)

Palliativ vård - Begrepp och perspektiv i teori och praktik

Häftad Svenska, 2020-10-13
490
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är ett gott liv nära döden och hur kan ett sådant främjas? Många olika synsätt existerar sida vid sida och det finns inte enbart ett enkelt svar. För att fånga den enskilda personens behov krävs ett personcentrerat förhållningssätt där patienter och närstående är självklara aktörer. Behovet av kunskap om döende, död och palliativ vård har blivit extra tydligt i samband med den pandemi som drabbade världen våren 2020.

Detta är den andra omarbetade och uppdaterade utgåvan av boken. Nya kapitel: Möte med religion i det nya Sverige, Mening, Sorg samt Medicinska aspekter på döendefasen kompletterar detta redan gedigna verk. Centrala begrepp och perspektiv i teori och praktik belyses i bokens sju delar: Att möta döden i vår samtid, Värdegrund och förhållningssätt, Identitet, autonomi och delaktighet, Smärta, lidande och sorg, Stöd, tröst och mening, Livet nära döden - tidigt och sent i livet och Den palliativa vårdens praktik. Samtliga kapitel i boken har en tydlig vetenskaplig grund. Författarna är aktiva forskare med olika yrkesbakgrund och erfarenheter av palliativ vård.

Boken vänder sig till studenter på grundnivå och avancerad nivå inom hälso- och sjukvårdsprogrammen, men även forskare, beslutsfattare och en intresserad allmänhet kan ha nytta av att läsa boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Palliativ vård - Begrepp och perspektiv i teori och praktik
 2. +
 3. Palliativ medicin och vård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Palliativ medicin och vård av Peter Strang, Barbro Beck-Friis (inbunden).

Köp båda 2 för 973 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • De 6 S:n : en modell för personcentrerad palliativ vård

  Britt-Marie Ternestedt, Ingela Henoch, Jane Österlind, Birgitta Andershed

  Praktiskt verksamma sjuksköterskor och omvårdnadsforskare har tillsammans utvecklat De 6 S:n som stöd vid planering, dokumentation och utvärdering av palliativ vård utifrån patientens perspektiv. De 6 S:n vilar på en humanistisk grund och den pall...

 • Hemmets vårdetik : om vård av äldre i livets slutskede

  Gunilla Silfverberg, Britt-Marie Ternestedt, Göran Lantz, Magnus Öhlander, Lennart Nordenfelt

  Vård i hemmet blir allt vanligare. Olika vårdformer utvecklas och professionella vårdare och medicinsk apparatur kommer innanför hemmets dörr. Det ger större möjligheter än tidigare att både ge och få vård hemma. Hem är ett laddat begrepp och rikt...