Diabetes (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Veod
ISBN
9789144131108
Diabetes (häftad)

Diabetes

Häftad Svenska, 2020-08-10
421
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Diabetes mellitus har betydelse både för folkhälsan och för den enskilde individen. Boken Diabetes samlar det aktuella kunskapsläget från experi mentell forskning till kliniskt omhändertagande. Ett flertal svenska experter har bidragit med sina specifika kunskaper.

Boken är uppdelad i tre delar. Del I handlar främst om typ 1-diabetes och fokuserar på betydelsen av insulin för en normal energiomsättning och vilka effekterna blir om insulinnivån sjunker. Molekylära och fysio logiska mekanismer presenteras, liksom handfasta kliniska råd avseende akuta diabeteskomplikationer, graviditet, diabetes hos barn och transplantation av pankreas.

Del II fokuserar på typ 2-diabetes och här behandlas insulinets effekter på kroppens olika organ och varför insulinresistens uppkommer. I denna del beskrivs den snabba farmakologiska utvecklingens betydelse och möjligheter till individanpassad terapi. Dessutom belyses komplikationer som är generella för diabetessjukdomen liksom metabola sjukdomar associerade med diabetes.

Del III behandlar diabetes i ett individ-, familje- och samhällsperspektiv. Hur är det att få diabetes, och hur påverkar det individens yrkesliv, fritid och sätt att leva? Vilka nya möjligheter för behandling och kontroll har öppnats genom den tekniska utvecklingen? Och på vilka sätt har de svenska diabetesregistren bidragit till en mera jämlik och förbättrad diabetesvård?

Diabetes är framförallt riktad till läkare under utbildning och sjuksköterskor under specialistutbildning. Genom att de tre delarna av boken har olika fokus är boken också läsvärd för såväl specialister i diabetologi som andra yrkesgrupper vilka i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med individer som har diabetes.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Diabetes
  2. +
  3. Diabetespsykologi : för ökad livskvalitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diabetespsykologi : för ökad livskvalitet av Jon Haug (häftad).

Köp båda 2 för 690 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mona Landin-Olsson

  • Kost vid hälsa och sjukdom

    Charlotte Erlanson-Albertsson, Mona Landin-Olsson

    Kost vid hälsa och sjukdom är en lärobok skriven för att användas vid undervisning i näringslära vid högskoleutbildningar. I boken beskrivs biokemiska och fysiologiska processer i samband med intag av mat, processer som är nödvändiga för att bibeh...