Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bennet, Louise (förf.) / Bensing, Sophie (förf.) / Berggren, Per-Olof (förf.) / Borg, Henrik (förf.) / Carlsson, Annelie (förf.) / Carlsson, Per-Ola (förf.) / Dahlin, Lars B. (förf.) / Eliasson, Björn (förf.) / Eliasson, Lena (förf.) / Eriksson, Mats (förf.) / Fagher, Katarina (förf.) / Fors, Peter
Dimensioner
26 x 241 x 172 mm
Vikt
1075 g
SAB
Veod
ISBN
9789144131108
Diabetes (häftad)

Diabetes

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-10
567
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Diabetes mellitus har betydelse både för folkhälsan och för den enskilde individen. Boken Diabetes samlar det aktuella kunskapsläget från experi mentell forskning till kliniskt omhändertagande. Ett flertal svenska experter har bidragit med sina specifika kunskaper.

Boken är uppdelad i tre delar. Del I handlar främst om typ 1-diabetes och fokuserar på betydelsen av insulin för en normal energiomsättning och vilka effekterna blir om insulinnivån sjunker. Molekylära och fysio logiska mekanismer presenteras, liksom handfasta kliniska råd avseende akuta diabeteskomplikationer, graviditet, diabetes hos barn och transplantation av pankreas.

Del II fokuserar på typ 2-diabetes och här behandlas insulinets effekter på kroppens olika organ och varför insulinresistens uppkommer. I denna del beskrivs den snabba farmakologiska utvecklingens betydelse och möjligheter till individanpassad terapi. Dessutom belyses komplikationer som är generella för diabetessjukdomen liksom metabola sjukdomar associerade med diabetes.

Del III behandlar diabetes i ett individ-, familje- och samhällsperspektiv. Hur är det att få diabetes, och hur påverkar det individens yrkesliv, fritid och sätt att leva? Vilka nya möjligheter för behandling och kontroll har öppnats genom den tekniska utvecklingen? Och på vilka sätt har de svenska diabetesregistren bidragit till en mera jämlik och förbättrad diabetesvård?

Diabetes är framförallt riktad till läkare under utbildning och sjuksköterskor under specialistutbildning. Genom att de tre delarna av boken har olika fokus är boken också läsvärd för såväl specialister i diabetologi som andra yrkesgrupper vilka i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med individer som har diabetes.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Diabetes
 2. +
 3. Omvårdnad på avancerad nivå : kärnkompetenser inom sjuksköterskans specialistområde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad på avancerad nivå : kärnkompetenser i... av Anna-Karin Edberg, Anna Ehrenberg, Helle Wijk, Joakim Öhlén, Ann-Christine Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 1296 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Diabetes. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Diabetes-boken, inriktning
  Sven Tafvelin, 15 december 2021

  Det är en mycket vederhäftig bok. Men man måste vara medveten om att den är skriven för målgruppen läkare, kvalificerad sjukvårdspersonal och (möjligen) mycket diabeteskunnig allmänhet.

 2. Informativ
  Veronika Meijer, 13 september 2021

  Har inte läst hela men än så länge hittar jag allt jag behöver för min utbildning. Bra bok vid studier!

 3. Faktaspäckad !!
  Stan, 9 juni 2021

  För den som vill veta allt om diabetes baserat på nuvarande kunskapsnivå, är detta boken för er.
  Mest behållning har den som i grunden har en medicinsk skolning men finns mycket att hämta för den "vanliga" diabetikern också.

Visa alla 3 recensioner