Ögonblick av suicidalitet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2024-01-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lundgren Pierre, Birgitta (förf.) / Löwen-Åberg, Helena (förf.) / Söderberg, Klara (förf.) / Sarkohi, Ali (red.) / Beskow, Jan (red.)
Dimensioner
22 x 215 x 155 mm
Vikt
620 g
SAB
Vl
ISBN
9789144131207

Ögonblick av suicidalitet

Häftad,  Svenska, 2024-01-09
363
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är det möjligt att se på suicidalitet på ett mer rättvisande sätt än vi gör i dag? Vad skulle det i så fall betyda för suicidpreventionen? Den här boken innehåller både vetenskapliga perspektiv och subjektiva upplevelser och erfarenheter. Författarna har olika yrkesbakgrund och vill med sina skilda ingångar bidra till en ökad förståelse för fenomenet suicidalitet och en förbättrad prevention på individ-, grupp-, organisations- och samhällsnivå.

Boken inleds med en historisk tillbakablick på utvecklingen inom området. Författarna tar upp den statistik som finns och gör nya intressanta tolkningar. Den psykiatriska suicidpreventionen, såväl historisk som nutida, diskuteras och granskas kritiskt. Teoretiska utgångspunkter illustreras genom exempel där läsaren får följa sex personers berättelser med fokus på vissa betydelsefulla händelser. Författarna diskuterar möjligheterna till prevention genom systematiskt patientsäkerhetsarbete och utifrån medicinska, psykologiska, fysioterapeutiska och arbetsterapeutiska perspektiv. De presenterar också en ny gemensam förståelseram riktad till suicidala personer, anhöriga och professionella för att underlätta samtal och nå ökad trygghet för alla inblandade.

Ögonblick av suicidalitet vänder sig till studerande inom vård och omsorg samt yrkesverksamma inom professioner som kommer i kontakt med suicidalitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ögonblick av suicidalitet
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 632 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »