Tid för skrivutveckling : vid läs- och skrivsvårigheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2020-03-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eue,Eaaca
ISBN
9789144131405
Tid för skrivutveckling : vid läs- och skrivsvårigheter (häftad)

Tid för skrivutveckling : vid läs- och skrivsvårigheter

Häftad Svenska, 2020-03-05
271
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Många lärare uttrycker att de behöver mer tid för sina elever och studenter i lärandesituationen. Lärares kunskap om läs- och skrivutveckling och avsaknaden av tid påverkar möjligheten att utveckla en god skrivförmåga hos individen som i sin tur gör det möjligt att leva ett gott liv. Det kan innebära att vara en del av samhället, att kunna uttrycka sina tankar i skrift och att kunna kommunicera med sin omgivning på ett tillfredsställande sätt. Individer i läs- och skrivsvårigheter behöver tid för att utveckla sin skrivförmåga genom att lärare får tid till att möta sina elever eller studenters behov av stöttning.

Ulrika Örtenberg har i många år mött individer på olika stadier i sin skrivutveckling, inom såväl grundskola och gymnasium som på folkhögskola och universitet. Författaren har även en bakgrund som språk-, läs- och skrivutvecklare på huvudmannanivå och har utformat en handlingsplan för att upptäcka läs- och skrivsvårigheter hos elever. Hon undervisar på lärarprogrammen och är också föreståndare för Språkcentrum på universitetet, som arbetar förebyggande med att utveckla studenters läs- och skrivförmåga. Språkcentrum möter också de behov av kompetensutveckling inom läs- och skrivsvårigheter som verksamma lärare efterfrågar.

Boken riktar sig till både blivande och erfarna lärare i grundskolan, gymnasiet och på universitet och högskola som vill få redskap till att utveckla och stötta elevers och studenters skriftliga förmåga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tid för skrivutveckling : vid läs- och skrivsvårigheter
  2. +
  3. God skrivutveckling Studiehandledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt God skrivutveckling Studiehandledning av Anna Strid (häftad).

Köp båda 2 för 399 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »