Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2019-08-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 9 mm
Vikt
250 g
SAB
Emia
ISBN
9789144131436
Ledarskap i förskolan - Föreståndare - Förskolechef - Rektor (häftad)

Ledarskap i förskolan - Föreståndare - Förskolechef - Rektor

Häftad Svenska, 2019-08-01
279
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ewa Ivarson Alm, förskollärare och fil.dr i pedagogik, har varit verksam på Mittuniversitetet, samt arbetat med fortbildning av förskollärare och föreståndare/förskolechefer. Hennes forskningsintresse har fokus på relationen mellan hemmet och förskolan.

Ledarskap i förskolan

Förskolan är en frivillig verksamhet och har i och med det andra förtecken än den obligatoriska skolan. I förskolan har lärarna utvecklat ett synsätt och ett något annorlunda ledarskap än i den obligatoriska skolan, vilket författaren belyser och konkretiserar i boken. Hon beskriver och speglar utvecklingen av förskolan som institution från tidigt 1950-tal och fram till 2019. Förskolans ledning har förändrats över tid och kan förtydligas och beskrivas genom bland annat de namnbyten som skett under åren, från Föreståndare till Förskole chef och nu Rektor för förskolan.

Författaren beskriver hur förskolans ledarskap konstruerats och förändrats över tid och gör kopplingar till vad som hände innan Barnstugeutredningen kom med sitt betänkande. De reformer, intentioner och direktiv som funnits tidigare för verksamheten har fått konsekvenser dels för ledarskapet, dels för arbetet med barnen, personalens sammansättning och arbetssätt. Samman taget är boken en skildring av hur en verksamhet som initierats av några entusiaster med socialantroposofisk inriktning kommit att bli en verksamhet som är etablerad i alla samhällsklasser och vänder sig till alla barn vars för äldrar arbetar eller studerar.

Boken vänder sig till ledare i förskolan men är också lämplig som litteratur i kurser som vänder sig till blivande lärare i förskolan som vill utveckla sin kompetens i syfte att kunna axla uppdraget som ledare i förskolan.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskap i förskolan - Föreståndare - Förskolechef - Rektor
  2. +
  3. Arbetslag och lärande : lärares organiserande av samarbete i organisationspedagogisk belysning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetslag och lärande : lärares organiserande a... av Jon Ohlsson (häftad).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »