Enkäten i praktiken - En handbok i enkätmetodik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2019-08-22
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 11 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789144131443
Enkäten i praktiken - En handbok i enkätmetodik (häftad)

Enkäten i praktiken - En handbok i enkätmetodik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-08-22
278
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En bra enkätundersökning är ingen självklarhet. För att göra en sådan krävs god metodologisk kunskap samtidigt som många praktiska moment ska gås igenom. Den här boken diskuterar enkätprocessens olika delar inklusive hur insamlade data bearbetas. Många praktiska tips ges kring hur en enkätundersökning kan genomföras.

I boken beskrivs förarbetet till enkäten, hur frågorna konstrueras, hur ett följebrev skrivs och hur kvaliteten i frågorna hanteras. Dessutom berörs viktiga frågor som motivationens betydelse för ett bra deltagande, svarandets psykologi, kvalitetsutveckling av frågor genom kognitiva intervjuer samt hur svarsfrekvensen ska kunna ökas utan att svarskvaliteten försämras.
Nytt i denna fjärde upplaga av Enkäten i praktiken är, förutom en aktualisering av texten generellt, konsekvenserna av den EU-gemensamma dataskyddsförordningen (GDPR), den nya hanteringen av etikfrågor vid forskning, webbenkäternas intåg och förändrat sätt att tänka kring väletablerade enkätfrågor, som till exempel om kön.

Trots det svåra ämnet är boken skriven på ett lättbegripligt sätt med många exempel. Den ger ett koncentrat av den kunskap som finns inom enkätområdet. Målgrupperna är universitets- och högskolestuderande på kurser i enkätmetodik samt praktiskt verksamma som själva ska genomföra en enkätundersökning och vill använda boken som handbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Enkäten i praktiken - En handbok i enkätmetodik
  2. +
  3. Enkäter : att formulera frågor och svar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enkäter : att formulera frågor och svar av Magnus Hagevi, Dino Viscovi (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Enkäten i praktiken - En handbok i enkätmetodik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra bok
    Haidar Al Abed (Helsingborg), 17 april 2020

    Själv är jag inte förtjust i statistik och enkäter men när man behöver göra det är denna bok perfekt för enkäter. Förklarar tydligt fördelar och nackdelar med olika frågekonstruktioner och författaren förklarar på ett enkelt sätt att den vanliga svensson förstår.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Enkäten i praktiken - En handbok i enkätm...