Så ett frö och bli måltidsmedveten (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2020-10-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 205 x 17 mm
Vikt
664 g
SAB
Eabqca.01
ISBN
9789144131467

Så ett frö och bli måltidsmedveten

Häftad,  Svenska, 2020-10-01
324
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Våra framtida levnadsvanor grundläggs fram tills att vi är fem år gamla. Förskolan möter i stort sätt alla Sveriges barn mellan ett till fem år. I förskolan finns goda möjligheter att skapa hälsosamma levnadsvanor och därmed också påverka den framtida folkhälsan i positiv riktning. Det är i förskolan som vi har ett uppdrag att samordna omsorg, undervisning, lärande och lek till en helhet.

Författaren vill med den här boken visa på tydliga kopplingar mellan mat och måltider, hållbar konsumtion, hälsa och läroplan. Måltidsmedveten är man när man kan kombinera kunskaperna inom dessa begrepp och att som vuxen vara närvarande vid måltiderna. Innebörden av begreppet måltidsmedveten kommer att vara genomgående i boken och essensen är att mat och hälsa ska vara lustfyllt, lekfullt och stimulerande för alla sinnena.

Jag brukar prata om att vi ska skapa relationer till råvarorna. Med det menar jag att vi vuxna måste ge barnen möjlighet att få bekanta sig med våra olika grönsaker, rotfrukter och frukter på ett lekfullt och tillåtande sätt, vilket gör att de blir kompis med dem och vågar smaka när de serveras vid måltiden.

Du som läser boken kanske arbetar i förskolans värld, studerar till att göra det i framtiden eller är en vuxen som spenderar tid med ett barn runt ett måltidsbord och vill hitta inspiration och verktyg till att få barnen att äta mer och fler grönsaker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så ett frö och bli måltidsmedveten
  2. +
  3. Undervisa utomhus : lek och lärande i stationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisa utomhus : lek och lärande i stationer av Lina Karlström (häftad).

Köp båda 2 för 729 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »