Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-03-10
Upplaga
7
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Klang, Dan (förf.) / Larsson, Karin (förf.) / Lindberg, Fredrik (förf.) / Lönnberg, Gunhild (förf.) / Olsson, Håkan (förf.) / Paasch, Jesper M. (förf.) / Pilesjö, Petter (förf.) / Rannestig, Ewa (förf.) / Rystedt, Bengt (förf.) / Sandgren, Ulf (förf.) / Stigmar, Hanna (förf.) / Svensson, Per (förf.)
Dimensioner
22 x 244 x 168 mm
Vikt
900 g
SAB
Ny:pu
ISBN
9789144131740

Geografisk informationsbehandling : teori, metoder och tillämpningar

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-03-10
463

12% rabatt på allt med kod JUNI12

Gäller t.o.m. 12 juni. Se villkor.

Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Geografisk informationsbehandling baseras på insamling, lagring, analys och visualisering av geografiska data. Denna indelning utgör också grunden för bokens disposition. Boken är i första hand avsedd för introducerande kurser vid universitet och högskolor men vissa delar är lämpliga även på avancerad nivå. Den är också utmärkt för yrkesverksamma inom GIS som vill öka sina teoretiska kunskaper.

Boken innehåller både teoretiska och praktiska delar, där de senare beskriver tillämpningar som exempelvis samhällsplanering, miljöövervakning och kommersiella tjänster. I insamlingsdelen beskrivs hur man anger en position genom att koppla ett koordinatsystem till jordytan. Därefter beskrivs de vanligaste metoderna att samla in geografiska data som satellitbaserade positioneringssystem, flygfotografering, satellitbaserad fjärranalys och laserskanning. Lagringsdelen behandlar hur dessa data lagras i databaser och distribueras via webben. Analysdelen innehåller beskrivningar av de vanligaste analysmetoderna samt kvalitetsfrågor. Resultatet av en geografisk analys visualiseras oftast i form av kartor, vilket är temat för den sista delen av boken.

Denna sjunde upplaga har uppdaterats med nya aktuella tillämpningsexempel. Dessa är i denna upplaga beskrivna tillsammans med de teoretiska beskrivningarna för att stärka kopplingen mellan teori och tillämpningar. Dessutom har beskrivningen av webbtillämpningar utökats och utgör nu ett eget kapitel, och även texten om webbvisualiseringar har stärkts i kartografikapitlet. Vidare har det tillkommit beskrivningar av nya mättekniker samt texter om lagring, analys och visualisering av 3D geografiska data.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geografisk informationsbehandling : teori, metoder och tillämpningar
  2. +
  3. Livet som pågår här : samtal om klimatet och omställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här : samtal om klimatet och om... av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna