Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2019-02-08
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sten Andersson
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
383 g
SAB
Epab
ISBN
9789144132723
Forskarhandledaren (häftad)

Forskarhandledaren

Häftad Svenska, 2019-02-08
404
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Professor Gunnar Handal och professor Per Lauvås är verksamma inom det universitetspedagogiska fältet och har forskat om den typ av handledning som de skriver om. De har lång erfarenhet som handledare på både masternivå och doktorandnivå och är efterfrågade föredragshållare och kursledare.
Forskarhandledaren
Detta är en bok om hur man kan handleda andra som ska lära sig forska. Boken syftar till att ge en fördjupad förståelse av handledningsarbetet, och ger redskap för hur man kan bemästra olika utmaningar. Tesen är att handledarrollen bör utformas på ett genomtänkt sätt och framförhandlas i mötet med studenter och doktorander.
Författarna inleder med att gå igenom handledningens "inramning" med dess olika moment, och ger en översikt av hur forskarutbildningen har utvecklats och är upplagd.
De viktigaste generella aspekterna av samarbetet och samspelet mellan handledare och student eller doktorand diskuteras utförligt i bokens andra del. Den avslutas med en diskussion av mer specifika teman av stor betydelse, exempelvis handledning ur ett könsperspektiv, hur man handleder studenter med en annan kulturell bakgrund, handledning via Internet.
Boken vänder sig primärt till handledare, på såväl masternivå som doktorandnivå, men den kan också med behållning läsas av dem som blir handledda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskarhandledaren
  2. +
  3. Academic teaching

De som köpt den här boken har ofta också köpt Academic teaching av Maja Elmgren, Ann-Sofie Henriksson (häftad).

Köp båda 2 för 790 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna