Kulturmöten - En introduktion till interkulturella studier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 12 mm
Vikt
400 g
SAB
M
ISBN
9789144132778
Kulturmöten - En introduktion till interkulturella studier (häftad)

Kulturmöten - En introduktion till interkulturella studier

Häftad Svenska, 2019-02-01
285
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mänsklighetens historia är i många avseenden en kulturmötenas historia. Inte sällan har kulturmöten orsakat mellanmänskliga miss förstånd och konflikter - men även fungerat som en outsinlig källa till samhällelig utveckling och relationsskapande. Kulturmöten - En introduktion till interkulturella studier är en introducerande text till fältet interkulturella studier. Utifrån en bred samhällsvetenskaplig teoribas, och med belysande exempel, tar boken fasta på fenomenet kultur. Teman som avhandlas är språk, icke-verbal kommunikation, stereotyper, för domar, etnocentrism, främlingsfientlighet, rasism och rasbiologi.

I denna tredje upplaga presenteras bland annat den senaste forskningen på området. Den innehåller nya exempel och belyser också det globala och mångkulturella samhällets utmaningar och möjligheter.
Boken vänder sig i första hand till studenter inom samhällsvetenskapliga och vårdvetenskapliga ämnen samt på lärar- och socionomutbildningarna, men kan läsas av alla med ett intresse för kulturmöten.
"Sverige är idag ett land där möten mellan människor med mycket olika kulturella bakgrunder äger rum i vardagslivet. De flesta svenskar har besökt andra länder och kulturer. I båda fallen underlättas våra möten om vi har kunskaper om andra kulturer och interkulturell kommunikation. Men vi har hittills inte haft så många läroböcker på svenska. Jonas Stiers bok om kulturmöten, som ger information om grundläggande likheter och skillnader mellan kulturer och om interkulturell kommunikation, fyller här ett stort behov. Låt oss hoppas den kommer till flitig användning."

Jens Allwood, professor i lingvistik, Göteborgs universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturmöten - En introduktion till interkulturella studier
  2. +
  3. Kultur, människa, möte : ett humanistiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kultur, människa, möte : ett humanistiskt persp... av Ruth Illman, Peter Nynäs (häftad).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kulturmöten - En introduktion till interk...