Offentlighetsprincipen - Praktik och teori (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2019-08-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 157 x 18 mm
Vikt
500 g
SAB
Oe
ISBN
9789144132822
Offentlighetsprincipen - Praktik och teori (häftad)

Offentlighetsprincipen - Praktik och teori

Häftad Svenska, 2019-08-16
299
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Offentlighetsprincipen: Praktik och teori redogör för de bestämmelser som reglerar vars och ens rätt att ta del av allmänna handlingar. Genom en grundlig genomgång av den viktiga meddelarfriheten, visar författaren vilka möjligheter och skyldigheter uppgiftslämnare respektive mottagare av uppgifterna har. Boken inleds med en genomgång av syftet med och den historiska bakgrunden till rätten till insyn i allmänna angelägenheter. Steg för steg redogörs för vad en allmän handling är, var den gäller och vilka undantag som finns. Tillsammans med ett stort antal fallbeskrivningar och konkreta tips är boken samtidigt ett läromedel och ovärderligt verktyg för alla, inte minst journalister och publicister, som behöver få del av uppgifter som förvaras hos myndigheterna.

Offentlighetsprincipen: Praktik och teori vänder sig i första hand till journalister men lämpar sig lika bra för den som vill lära sig mer om en grundlagsfäst rättighet och hur den kan användas. Boken innehåller ett antal mallar och checklistor för att underlätta för den som utnyttjar sin rätt till insyn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Offentlighetsprincipen - Praktik och teori
 2. +
 3. Journalistikens lagar : om medierätt, etik och att hitta fakta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Journalistikens lagar : om medierätt, etik och ... av Jeanette Gustafsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 562 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Funcke

 • Att publicera - Etik och juridik för journalister och publicister

  Nils Funcke

  Att offentliggöra yttranden som inte går över lagens gränser och som håller sig inom det etiskt försvarbara kräver kunskap och omdöme. Att publicera beskriver ingående de juridiska och etiska frågor och överväganden som uppstår vid insamling av up...

 • Tryckfriheten : ordets män och statsmakterna

  Nils Funcke

  En bok om tryckfriheten - dess historia, andra världskriget, Ture Nermans och Torgny Segerstedts insatser och situationen idag. Reviderad, utvidgad och aktualiserad utgåva av boken Tryckfriheten under tryck.