Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2020-03-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vem
ISBN
9789144132839
Hudpraktika för allmänläkare (häftad)

Hudpraktika för allmänläkare

Häftad Svenska, 2020-03-04
324
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De flesta individer drabbas vid något tillfälle under livet av någon form av hudåkomma och det är vanligt att man söker hjälp i sjukvården för såväl akuta som kroniska tillstånd. Hudpraktikans syfte är att ge en uppdaterad vägledning och ett stöd i den dagliga verksamheten genom att presentera såväl symtombeskrivningar som undersöknings- och behandlingsförslag.
Hudpraktika för allmänläkare tar upp både vanliga och mindre vanliga hudsjukdomar, och innehåller även övergripande avsnitt som hudsjukdomar hos t.ex. barn och gravida, hudbesvär som många söker för, den åldrande huden, behandling av sår, läkemedelsbiverkningar, solskydd samt tips på kvalitetssäkrad dermatologi på internet. I denna andra upplaga har tumöravsnittet utökats och ett avsnitt om psykokutana och tortyrrelaterade hudsymtom har tillkommit. Behandlingsavsnitten har anpassats efter nationella och relevanta internationella riktlinjer samt rekommendationer i STRAMA och Stockholms läns landstings kloka listan.
Denna hudpraktika är särskilt anpassad för allmänläkare men lämpar sig även utmärkt för akutmottagningar och andra specialiteter inom öppen- och slutenvård. Den kan också fungera som en praktisk handbok för såväl ST-läkare som för läkarstuderande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hudpraktika för allmänläkare
  2. +
  3. Rosacea : fakta, behandlingsalternativ, kostråd, egenvårdstips

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rosacea : fakta, behandlingsalternativ, kostråd... av Arlen Brownstein, Donna Schoemaker (häftad).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »