Språkdidaktik för sfi : att undervisa vuxna andraspråksinlärare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2020-05-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144132884
Språkdidaktik för sfi : att undervisa vuxna andraspråksinlärare (häftad)

Språkdidaktik för sfi : att undervisa vuxna andraspråksinlärare

Häftad Svenska, 2020-05-04
260
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder kräver hårt arbete och stor tidsmässig insats, i synnerhet om det gäller att utveckla en språknivå som håller för framtida yrkes- och samhällsliv. Den språkundervisning som inläraren möter i klassrummet är därför av avgörande betydelse: den måste vara engagerande, kännas meningsfull och bygga på vetenskaplig grund.

I fokus för den här boken står språkdidaktiska frågor, som lyfter fram hur sfi-läraren genom sin undervisning kan stödja och stimulera de vuxna elevernas andraspråksutveckling. Författarna tar avstamp i den specifika roll som sfi har i det svenska utbildningssystemet samt förklarar vad forskningen säger om sfi, vuxnas språklärande och flerspråkighet som resurs. De ger en mängd praktiska förslag på aktiviteter och organisationsformer - allt ifrån stimulerande samtalsövningar och utvecklande skrivuppgifter till råd om digital teknik som stöd i språklärandet.

Främst riktar sig boken till dem som undervisar inom den kommunala vuxenutbildningen Svenska för invandrare, men den är också av intresse för andra lärare som söker nya arbetssätt och undervisningsmetoder
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkdidaktik för sfi : att undervisa vuxna andraspråksinlärare
  2. +
  3. Glittrig diamant dansar - Små barn och språkdidaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glittrig diamant dansar - Små barn och språkdid... av Ingrid Pramling Samuelsson, Niklas Pramling (häftad).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Språkdidaktik för sfi : att undervisa vux...