Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2020-09-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ahnland, Lars (förf.) / Andersson, Lars Fredrik (förf.) / Bengtsson, Erik (förf.) / Dribe, Martin (förf.) / Fellman, Susanna (förf.) / Hillbom, Ellen (förf.) / Ighe, Ann (förf.) / Kander, Astrid (förf.) / Karlsson, Tobias (förf.) / Lindmark, Magnus (förf.) / Nilsson, Malin (förf.) / Ottosson, Jan (f
Dimensioner
223 x 155 x 31 mm
Vikt
775 g
SAB
Kv
ISBN
9789144132945

Vad är ekonomisk historia?

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2020-09-21
402
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken är ett unikt nationellt projekt genom dess representation av författare från samtliga svenska lärosäten som undervisar i ekonomisk historia på alla utbildningsnivåer. Bokens 25 författare är också aktiva forskare och bidragen bygger på en stor samlad erfarenhet av aktuell svensk och internationell forskning inom ämnet.

Vad är ekonomisk historia? är en introducerande lärobok i ekonomisk historia som syftar till att väcka nyfikenhet för ämnet, samt visa på dess möjligheter som akademisk disciplin och tillämpad samhällsvetenskap. Boken visar hur ekonomisk-historiska perspektiv, teorier och metoder kan användas för att analysera olika utvecklingsförlopp med avgörande betydelse för samhällsutvecklingen då som nu.

Genom att använda olika verktyg ur de historiska och ekonomiska verktygslådorna vänder och vrider forskare inom ekonomisk historia på begrepp som tillväxt, industrialisering, resursfördelning, kapital och arbete. På detta sätt bidrar ämnet till vår förståelse av mänsklighetens långa historia, samtidigt som det också bidrar med nya perspektiv på vår egen samtid.

Vad är ekonomisk historia? består av 13 kapitel, de tre första kapitlen behandlar ämnets historia, teorier och metoder. De därpå följande kapitlen lyfter ett urval av de frågor som ekonomhistoriker arbetar med. Boken vänder sig främst till universitets- och högskolestudenter på grundläggande nivå och fungerar utmärkt som en introduktion till ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är ekonomisk historia?
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 651 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad är ekonomisk historia?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trovärdig lärobok
    Ubbe, 10 december 2020

    Boken innehåller avsnitt skrivna av flera författare och känns därför mer objektiv än andra böcker jag läst. Jag valde den av det skälet.

Visa alla 1 recensioner