Redovisningens språk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 18 mm
Vikt
516 g
SAB
Qbcee
ISBN
9789144132969
Redovisningens språk (häftad)

Redovisningens språk

Häftad Svenska, 2019-08-02
334
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok behandlar teori och internationella standarder inom området externredovisning och är avsedd att användas på fördjupningskurser i företagsekonomi vid universitet och högskolor. Den förutsätter att läsaren har grundläggande kunskaper i externredovisning motsvarande en introducerande kurs.

I bokens första del ges en teoretisk ram som innefattar användning av extern redovisning samt begrepp, mått och principer för redovisningen. I bokens andra del belyses det internationella regelverket utifrån den teori som presenteras i del I. Med det internationella regelverket avses de standarder som utgetts av IASB (International Accounting Standards Board), och som benämns IAS (International Accounting Standards) eller IFRS (International Financial Reporting Standards).

I denna femte upplaga har bokens första del reviderats för att vara i linje med IASB:s nya Föreställningsram för utformning av finansiella rapporter. Bokens andra del har uppdaterats till nu gällande IAS/IFRS samt anpassats till de förändringar som skett i del I.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Redovisningens språk
  2. +
  3. Internredovisning : grunder och tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Internredovisning : grunder och tillämpningar av Micael Jönsson, Elin K Funck (häftad).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Redovisningens språk