Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-02-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144133263
Mångfaldens förskola - Flerspråkighet, omsorg och undervisning (häftad)

Mångfaldens förskola - Flerspråkighet, omsorg och undervisning

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2021-02-26
464

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kunskap om flerspråkiga förskolebarns socialisation, identitets skapande, lärande och utveckling blir allt viktigare i en tid av ökad mångfald i samhället. Ett uttryck för detta är den reviderade läroplanen för förskolan, Lpfö 18, som i hög grad präglas av värden som rör demokrati, delaktighet och alla människors lika värde, liksom vikten av välutvecklad svenska och andra modersmål.

Sammantaget är det ett omfattande uppdrag som förskolan har och därför av största betydelse att förstå på djupet. Men vad är det som i grunden bidrar till en mer jämlik förskola för alla barn? Och hur når man dit?

Anniqa Sandell Ring lyfter fram praktiknära forskning om likvär dighet, andraspråks- och flerspråkighetsutveckling samt språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i förskolan. Boken ger på så vis ett handfast stöd på vetenskaplig grund och visar genom en mängd exempel från praktisk verksamhet hur teorin kan omsättas i förskolans vardag. Författaren beskriver ett systematiskt, kompetensutvecklande arbete där kvalitet i pedagogiska relationer är ledord.

Mångfaldens förskola: Flerspråkighet, omsorg och undervisning riktar sig främst till blivande och verksamma barnskötare, förskollärare och rektorer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångfaldens förskola - Flerspråkighet, omsorg och undervisning
  2. +
  3. Att få barnets språk att växa - Strategier för språkutveckling i förskolan, skolan och hemma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att få barnets språk att växa - Strategier för ... av Karolina Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 783 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anniqa Sandell Ring

  • Låt språket bära - genrepedagogik i praktiken

    Britt Johansson, Anniqa Sandell Ring

    I den nya samlade läroplanen, Lgr 11, ställs höga krav på genrekompetens i alla ämnen. Den här boken stödjer lärare i arbetet med genrer och bearbetning av text i alla ämnen samt fyller lärares behov av fördjupning i genrepedagogiken. Författarna ...