Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2020-08-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bredlöv Eknor, Eleonor (förf.) / Colliander, Helena (förf.) / Forsmark, Jonas (förf.) / Hallqvist, Anders (förf.) / Holmqvist, Diana (förf.) / Högberg, Ronny (förf.) / Karlsson, Tobias (förf.) / Köpsén, Johanna (förf.) / Larsson, Staffan (förf.) / Malmström, Louise (förf.) / Millenberg, Filippa (för
ISBN
9789144133294
Om vuxenutbildning och vuxnas studier - en grundbok (häftad)

Om vuxenutbildning och vuxnas studier - en grundbok

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-08-11
419
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sverige har ett unikt, väl utbyggt och förmånligt system för vuxnas studier och lärande. Vuxnas studiedeltagande är omfattande och sker i en rad olika sammanhang, bland annat kommunal vuxenutbildning, folkhögskola, yrkeshögskola, studiecirklar och högskola.

Om vuxenutbildning och vuxnas studier erbjuder läsaren en överblick över det svenska utbildningslandskapet för vuxna. Här introduceras läsaren inte bara för de olika utbildningssammanhangen, deras organisation och framväxt, utan även för olika pedagogiska och didaktiska begrepp med bäring på utbildning för vuxna. Det handlar till exempel om lärandeteorier och didaktik för vuxna, samt om normkritik och bedömning. Blicken riktas även mot frågor som berör granskning och uppföljning av vuxenutbildning, vilka lärarna och eleverna är och frågor om digitalisering av utbildning för vuxna.

Boken vänder sig till dig som är lärarstudent på ämnes- och yrkeslärarprogrammen eftersom du efter examen får behörighet för arbete inom komvux. Men även till dig som utbildar dig till sfi-lärare, jobbar inom komvux eller inom andra former av utbildning för vuxna. Eller som i övrigt har ett intresse för frågor om vuxnas studier och lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om vuxenutbildning och vuxnas studier - en grundbok
  2. +
  3. Lärande på vuxnas vis : vetenskap och beprövad erfarenhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande på vuxnas vis : vetenskap och beprövad ... av Madeleine Abrandt-Dahlgren, Song Ee Ahn, Ulla Alsin, Per Andersson, Johan Arvidsson (häftad).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »