Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-01-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Carlsson, Tommy (förf.) / Ekstrand Ragnar, Maria (förf.) / Franck, Martina (förf.) / Höglund, Anna T (förf.) / Larsson, Margareta (förf.) / Lilliehöök, Emma (förf.) / Makenzius, Marlene (förf.) / Mattebo, Magdalena (förf.) / Nihlén Fahlquist, Jessica (förf.) / Rehn, Margareta (förf.) / Rådestad, Ing
SAB
Vpd,Dgv
ISBN
9789144133324
Etik för barnmorskor (häftad)

Etik för barnmorskor

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-01-29
496
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är en etikbok med inriktning på barnmorskans huvudområden: reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa. Boken är skriven med fokus på att ge läsaren goda förutsättningar att träna på att göra etiska reflektioner och argumentera kring dessa i komplexa situationer.

Inom alla de områden som en barnmorska verkar uppstår frågor och etiska dilemman som barnmorskan måste ha verktyg för att kunna hantera. Boken beskriver vanligt förekommande etiska utmaningar genom fallbeskrivningar. Etik för barnmorskor ger en gemensam värdegrund som utgår från den yrkesetiska koden och kan användas av barnmorskor när de reflekterar över sitt professionella förhållningssätt både i mötet med kvinnan och hennes närstående och i samarbetet med andra yrkesgrupper.

Bokens primära målgrupp är barnmorskestudenter men den kan också användas av barnmorskor, läkare, sjuksköterskor och andra som arbetar inom området. Boken utgör ett komplement till böcker inom reproduktiv och sexuell hälsa, obstetrik och gynekologi och förutsätter att läsaren har grundkunskaper inom de olika ämnesområdena.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik för barnmorskor
  2. +
  3. Barnmorskans handläggning vid normal förlossning - Forskning och erfarenhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnmorskans handläggning vid normal förlossnin... av Helena Lindgren, Margareta Rehn, Ingela Wiklund (häftad).

Köp båda 2 för 772 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »