Intern rapportering och redovisning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2020-01-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qbced
ISBN
9789144133706
Intern rapportering och redovisning (häftad)

Intern rapportering och redovisning

Häftad,  Svenska, 2020-01-02
384
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I ämnet internredovisning ges ofta stort utrymme åt redovisningsmodeller i form av kontoplaner och konteringsteknik. Sådana modeller brukar skräddarsys efter den typ av rapporter som ska tas fram. Problemet är att i ett företag fattas olika beslut som kräver helt olika typer av information. Lösningen består i att ersätta den skräddarsydda redovisningsmodellen med en syftesneutral databas. Den har sitt ursprung i de redovisningsteorier som lanserades av professor Paul Riebel i Tyskland redan på 1970-talet. Hans idéer har fått förnyad aktualitet i vår tid då beslutsfattare enkelt kan överföra redovisningsdata till sina datorer för att där bearbeta uppgifterna vidare.

I Intern rapportering och redovisning ges en historisk och teoretisk bakgrund till den syftesneutrala databasen och det ges praktiska exempel på dess tillämpning. Rapportering spelar en central roll och i de avslutande kapitlen visas hur Excel kan utnyttjas för utformning av rapporter där data hämtats från den gemensamma databasen. Övningsuppgifter i slutet av kapitlen bidrar till att öka förståelsen. Boken är avsedd att användas i undervisning på fördjupningskurser i redovisning eller ekonomistyrning som ges på akademisk nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Intern rapportering och redovisning
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Greve