Vetenskapsteori : grunder och tillämpning (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2020-02-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ddc
ISBN
9789144133713
Vetenskapsteori : grunder och tillämpning (häftad)

Vetenskapsteori : grunder och tillämpning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2020-02-04
356
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vetenskapsteori kan ibland uppfattas som abstrakt och komplicerat. Samtidigt utgör den vetenskapsteoretiska reflektionen en grundförutsättning för akademiskt arbete. Vetenskapsteoretiska frågor aktualiseras i varje forskningsprocess, oavsett om skribenten är medveten om det eller inte. Denna bok handlar inte bara om vetenskapsteori i sig och om olika sätt att se på kunskap, utan den är snarare tänkt som ett redskap för att läsaren ska kunna omsätta en vetenskapsteoretisk reflektion i arbetet med att genomföra en studie. Ambitionen är att erbjuda konkreta exempel på diskussioner som kan uppkomma i till exempel handledningssituationer, och med hjälp av dessa visa hur det är möjligt att förstå relationen mellan vetenskapsteori och det vetenskapliga skrivandet.

Boken kan erbjuda ett stöd för såväl studenter och doktorander som för handledare. Den riktar sig främst till det samhällsvetenskapliga fältet i stort och fungerar utmärkt som en introduktion till vetenskapligt tänkande och skrivande på till exempel lärarutbildningar, socionomprogrammet, psykologutbildningen samt kurser i sociologi, socialpsykologi, kulturstudier och andra samhällsvetenskapliga ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vetenskapsteori : grunder och tillämpning
  2. +
  3. Forskningshandboken : för småskaliga forskningsprojekt inom samhällsvetenskaperna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Forskningshandboken : för småskaliga forsknings... av Martyn Denscombe (häftad).

Köp båda 2 för 883 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vetenskapsteori : grunder och tillämpning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra för syftet
    Ebbe Forsberg, 14 oktober 2021

    Bra för sitt syfte och pedagogiskt väl utformad, vilket gör att innehållet kommer fram väl samtidigt som begrepp blir naturliga att använda i ditt eget arbete.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna