Vetenskapsteori : grunder och tillämpning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2020-02-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oh
ISBN
9789144133713
Vetenskapsteori : grunder och tillämpning (häftad)

Vetenskapsteori : grunder och tillämpning

Häftad Svenska, 2020-02-04
305
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vetenskapsteori kan ibland uppfattas som abstrakt och komplicerat. Samtidigt utgör den vetenskapsteoretiska reflektionen en grundförutsättning för akademiskt arbete. Vetenskapsteoretiska frågor aktualiseras i varje forskningsprocess, oavsett om skribenten är medveten om det eller inte. Denna bok handlar inte bara om vetenskapsteori i sig och om olika sätt att se på kunskap, utan den är snarare tänkt som ett redskap för att läsaren ska kunna omsätta en vetenskapsteoretisk reflektion i arbetet med att genomföra en studie. Ambitionen är att erbjuda konkreta exempel på diskussioner som kan uppkomma i till exempel handledningssituationer, och med hjälp av dessa visa hur det är möjligt att förstå relationen mellan vetenskapsteori och det vetenskapliga skrivandet.

Boken kan erbjuda ett stöd för såväl studenter och doktorander som för handledare. Den riktar sig främst till det samhällsvetenskapliga fältet i stort och fungerar utmärkt som en introduktion till vetenskapligt tänkande och skrivande på till exempel lärarutbildningar, socionomprogrammet, psykologutbildningen samt kurser i sociologi, socialpsykologi, kulturstudier och andra samhällsvetenskapliga ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vetenskapsteori : grunder och tillämpning
  2. +
  3. Kvalitativ Metod Och Vetenskapsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvalitativ Metod Och Vetenskapsteori av Bengt Starrin, Per-Gunnar Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 581 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vetenskapsteori : grunder och tillämpning