Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2019-05-13
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
255 g
ISBN
9789144133966
Juridik för inspektörer - (häftad)

Juridik för inspektörer -

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-05-13
291
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Inspektörens uppdrag är att kontrollera huruvida individer och företag följer den lagstiftning och de tillstånd som gäller för en verksamhet. Utöver kompetens på det sakområde som tillsynen berör förväntas inspektören känna till den omfattande lagstiftning som styr myndigheternas befogenheter och ansvar. Till detta kommer att inspektörer utför en stor del av sina uppgifter ute på fältet, med de särskilda utmaningar som detta innebär. Som vägledning till inspektörsrollens många utmaningar behandlar boken förvaltningskunskap och tillsynsmetodik utifrån generella tillsynsproblem som kan uppstå för inspektörer inom flera sakområden. Vidare behandlas betydelsen av etik, integritet och god kommunikation i yrkesrollen som inspektör. Vare sig det handlar om tillsyn enligt miljöbalken, livsmedelslagstiftningen, skollagen eller något annat statligt eller kommunalt tillsynsområde finns i boken vägledning i centrala juridiska och yrkesrelaterade frågor.

I denna andra upplaga har omarbetningar framför allt gjorts med anledning av införandet av den nya förvaltningslagen. Även i övrigt har åtskilliga ändringar och tillägg gjorts i syfte att aktualisera framställningen.

Juridik för inspektörer ger en bred introduktion till den förvaltningskunskap och tillsynsmetodik som inspektörer måste följa i sin ofta komplicerade yrkesroll. Boken riktar sig såväl till studenter i olika inspektörsutbildningar som till redan yrkesverksamma inspektörer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Juridik för inspektörer -
 2. +
 3. Offentlig kontroll enligt livsmedelslagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offentlig kontroll enligt livsmedelslagen av Tomas Isenstam (häftad).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Isenstam

 • Offentlig kontroll enligt livsmedelslagen

  Tomas Isenstam

  Yrkesmässig hantering av livsmedel är sedan flera år föremål för en omfattande offentligrättslig reglering. I denna bok ges en överblick av livsmedelslagstiftningens uppbyggnad och innehåll. En beskrivning ges av innehållet i centra...

 • Skuggor över Boston

  Tomas Isenstam

  Uppsala 1993. Den nittonårige amerikanen Paul har just kommit till staden för att läsa juridik och söka förståelse för sina svenska rötter. En omskakande uppgift om hans föräldrar kullkastar planerna och ett händelseförlopp med livsavgörande konse...

Bloggat om Juridik för inspektörer -