Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
680
Utgivningsdatum
2021-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Thi
ISBN
9789144134086
Statistik och regression i praktiken (kartonnage)

Statistik och regression i praktiken

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2021-03-01
509
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Statistik är läran om osäkra slutsatser. Den ger oss verktyg för att bedöma vilka slutsatser vi vågar uttala oss om, och hur säkert, i fall där vi inte kan bli helt säkra. Vi använder statistik, ofta i form av regressionsanalys, för att besvara många typer av frågor inom olika områden.

Som universitetsstudent kan man på kort tid lära sig att behärska alla statistikens och regressionens viktigaste delar. Men för det behövs ett fokus på djupförståelse för grunderna, samt på hur de statistiska verktygen kan göra som mest nytta i praktiken. Det är sällan fruktsamt, för detta ändamål, att gräva ner sig i de teoretiska och matematiska detaljer som många studenter har bekymmer med.

Statistik och regression i praktiken har detta fokus på praktisk användbarhet och på djupförståelse för de centrala delarna om hur man bedömer osäkerhet, om svårigheterna i att tolka resultat, och om nyttan av regression som verktyg för att sammanfatta komplexa mönster. Den fokuserar också konsekvent på statistikens begränsningar och vikten av att matematiska beräkningar kompletteras med subjektiva värderingar. Det finns sällan ett helt rätt sätt att utföra en analys eller att tolka dess resultat på. Den som läser boken ska bli både kompetent i att använda statistiska verktyg och ödmjuk inför deras begränsningar.

Statistik och regression i praktiken är en lärobok för grundkurser i statistik, men är med sitt grundliga och praktiska tilltal också en bok att ta med sig till fortsättningsstudierna och kommande uppsatsarbeten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statistik och regression i praktiken
  2. +
  3. Matematisk statistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematisk statistik av Kerstin Vännman, Adam Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 1021 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Statistik och regression i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra exempel på mycket god studielitteratur
    Hanna Aksoy, 3 maj 2022

    Mycket pedagogisk studentlitteratur som förklarar på ett enkelt sätt med exempel som jag känner att verkligen kan ta till mig av. Boken fokuserar på det jag verkligen behöver veta!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joakim Ruist