Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2020-06-22
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vp:oe
ISBN
9789144134185

Du kanske gillar

Hälso- och sjukvårdsrätt (häftad)

Hälso- och sjukvårdsrätt

Häftad Svenska, 2020-06-22
391
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok behandlar översiktligt den rättsliga regleringen av dagens hälso- och sjukvård. De centrala frågeställningarna presenteras överskådligt och tydligt, det gäller såväl skyldigheter för vårdgivarna, det vill säga huvudmännen och den medicinska personalen, som rättigheter för patienter och deras anhöriga. En genomgång av de aktuella bestämmelserna presenteras och ett antal diskussionsfrågor belyser de aktuella rättsområdena på olika sätt.

Denna femte upplaga är reviderad med hänsyn till ett antal förändringar av lagstiftningen som har bäring på hälso- och sjukvårdens ansvarsområde. En principiellt viktig sådan förändring är den nya hälso- och sjukvårdslagen med konsekvensändringari patientlagen och andra relevanta lagar. Förutom ändrade regler har även en uppdatering av rättspraxis skett.

Boken är lämplig för alla som vill bilda sig en uppfattning om innehållet i den svenska hälso- och sjukvårdslagstiftningen. Den kan användas som kurslitteratur inom universitet och högskolor samt av yrkesverksamma som kommer i kontakt med rättsliga frågor inom hälso- och sjukvårdens område.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälso- och sjukvårdsrätt
  2. +
  3. God och nära vård. En reform för ett hållbart hälso- och sjukvårdssystem. SOU 2020:19 : Delbetänkande från utredningen Samordnad utveckling av god och nära vård (S 2017:01)

De som köpt den här boken har ofta också köpt God och nära vård. En reform för ett hållbart h... (häftad).

Köp båda 2 för 1110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »