Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2020-04-21
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
14 x 221 x 147 mm
Vikt
430 g
SAB
Qbab,Dokaa
ISBN
9789144134352
Coachande ledarskap : för samarbete, effektivitet och hälsa (häftad)

Coachande ledarskap : för samarbete, effektivitet och hälsa

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-04-21
369
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Coachande ledarskap : för samarbete, effektivitet och hälsa Kan levereras innan julafton
Coachande ledarskap erbjuder konkreta verktyg och metoder som hjälper dig som ledare att hantera vardagens utmaningar. Det handlar dels om att göra arbetet meningsfullt för medarbetarna genom att formulera tydliga mål och klargöra syftet med verksamheten, dels om att skapa delaktighet och en lösningskultur i syfte att utveckla medarbetarna. Forskning visar nämligen att medarbetare tar efter det samarbetsinriktade förhållningssättet, och det leder till minskad stress och ohälsa, samtidigt som prestation och välmående ökar.

Bokens första del presenterar metoder för känsloreglering och medvetenhet, metoder som medför prestation på hög nivå, trots hård belastning. Du får också lära dig att stanna upp och tänka långsamt, vilket hjälper dig som ledare att fatta beslut och hantera svårigheter. I den andra delen får du lära dig att coacha och ge feedback till dina medarbetare så att de själva förmår att hantera svårigheter och växer i sin roll. Den tredje och sista delen handlar om att utveckla gruppen. Här får du en genomgång av gruppdynamik, effektiva möten samt vikten av goda vanor i ledarskapet, något som får gruppen att prestera bättre.

Coachande ledarskap utgår från den allra senaste forskningen inom kommunikation, organisation och ledarskap. Boken vänder sig till ledare på olika nivåer inom både offentlig och privat verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Coachande ledarskap : för samarbete, effektivitet och hälsa
  2. +
  3. Konflikter : Uppkomst, dynamik och hantering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikter : Uppkomst, dynamik och hantering av Barbro Lennéer Axelson, Ingela Thylefors (kartonnage).

Köp båda 2 för 792 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »