Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-06-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
290 x 212 x 15 mm
Vikt
606 g
SAB
Ea
ISBN
9789144134406
Vallmomodellen - Balanserad läs- och skrivinlärning (häftad)

Vallmomodellen - Balanserad läs- och skrivinlärning

Häftad Svenska, 2019-06-03
398
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Inger Fridolfsson är fil.mag. i specialpedagogik med många års erfarenhet av arbete med elevers läs- och skrivinlärning och läs- och skrivsvårigheter. Hon har varit lärarutbildare och deltagit i forskningsprojekt om läs- och skrivutveckling vid Linköpings universitet.

Vallmomodellen

Balanserad läs- och skrivinlärning

Vallmomodellen presenterar en balanserad syn på den tidiga läs- och skrivinlärningen där såväl den tekniska sidan som den språk liga förståelsen har sina givna platser. Detta illustreras med hjälp av vallmoblommans kronblad, ett kronblad för varje huvudområde: avkodning, inkodning, förståelse samt kreativt skrivande. Fröställningen i blommans mitt symboliserar den språkliga färdigheten som har direkt inverkan på samtliga fyra huvudområden.

Författaren ger en tydlig vägledning i läs- och skrivinlärningens olika steg och de moment som elever ibland har bekymmer med. Syftet med Vallmomodellen är att ge läraren ett verkningsfullt redskap för att så tidigt som möjligt fånga upp de elever som riskerar att få läs- och skriv svårigheter. Som hjälp i kartläggningen av elevernas erövrande synliggör modellen de olika trösklar som läs- och skrivinlärningen innehåller och för varje tröskelnivå ett antal grundmål som eleverna bör ha tillägnat sig innan de kan ta sig vidare. Författaren beskriver utförligt en handlingsplan med stödåtgärder att ta till då barn riskerar att komma på efter kälken och ger även förslag på språkstimulerande övningar.

Till boken finns kompletterande material som Lottospel, svars protokoll och sammanställning av tester.

Denna andra upplaga av boken har kompletterats med två arbetsböcker riktade till eleverna: Vallmomodellen Arbetsbok 1 och Vallmomodellen Arbetsbok 2. Dessa kan köpas i 5-pack.

Vallmomodellen är utvecklad för att användas i grundskolans tidigare år och vänder sig främst till verksamma lärare i F-3, men även till lärarstudenter med samma inriktning samt till specialpedagoger och speciallärare.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vallmomodellen - Balanserad läs- och skrivinlärning
 2. +
 3. Grunderna i läs- och skrivinlärning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grunderna i läs- och skrivinlärning av Inger Fridolfsson (häftad).

Köp båda 2 för 769 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inger Fridolfsson

 • Grunderna i läs- och skrivinlärning

  Inger Fridolfsson

  De flesta barn kommer ivriga och förväntansfulla till skolstarten - nu ska de få lära sig att läsa och skriva! Lärarens förmåga att entusiasmera och hitta rätt arbetsform så att alla barn kan få behålla sin nyfikenhet och vilja att lära är därför ...

 • Lära barn att läsa

  Carsten Elbro, Jessica Eriksson, Inger Fridolfsson, Astrid Frylmark, Camilla Grönvall Fransson

  Hur lär man barn att läsa? Att lära sig att läsa är en oerhört komplicerad process och den påverkas av såväl arv som miljö. Det är omöjligt att ta fram en universallösning på hur man lär barn att läsa av den enkla anledningen att någon sådan helt ...