Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2020-06-09
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Kv
ISBN
9789144134475
Vår världs ekonomiska historia. D. 1, Den förindustriella tiden (kartonnage)

Vår världs ekonomiska historia. D. 1, Den förindustriella tiden

Kartonnage Svenska, 2020-06-09
370
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vår världs ekonomiska historia - den förindustriella tiden ger en bred översikt av de stora dragen i världens ekonomiska historia under flera tusen år, från mänsklighetens begynnelse fram till 1800. Vi följer hur ekonomierna i de olika världsdelarna formades och förändrades, och hur de med tiden kom att mötas och samspela med varandra.

För tusen år sedan var Europa en glesbefolkad och ganska primitiv del av världen. I Kina och Mellersta Östern fanns då mer utvecklade ekonomiska system. Först under medeltiden började Europa att förändras på ett sätt som gav kontinenten ett ekonomiskt och militärt försteg gentemot andra delar av världen.

Praktiskt tillämpad kunskap började spela en större roll i ekonomin. Med boktryckarkonsten blev det mycket billigare att lagra och sprida kunskap. Kunskapen bidrog till att driva fram tekniska, kulturella och ekonomiska nyheter. Den förändrade också människors anspråk på livet och efterfrågan på en mängd varor ökade. Kolonialvaror som bland annat socker, kakao och kaffe fick stor betydelse i den internationella handeln. På andra sidan Atlanten ledde denna handel till uppkomsten av plantager som drevs med slavar som tagits som fångar i Afrika. Ekonomierna i de olika världsdelarna påverkade varandra alltmer, men på ett ojämlikt sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vår världs ekonomiska historia. D. 1, Den förindustriella tiden
  2. +
  3. Vår världs ekonomiska historia. D. 2, Den industriella tiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår världs ekonomiska historia. D. 2, Den indus... av Lennart Schön (häftad).

Köp båda 2 för 730 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Söderberg