Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2020-01-24
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eabnc,Eabo
ISBN
9789144134543
Plats - identitet - lärande : närområden och känsla av sammanhang (häftad)

Plats - identitet - lärande : närområden och känsla av sammanhang

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2020-01-24
397
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med utgångspunkt i närområdet som en "minivärld" utvecklar eleven, med sig själv som ett av många redskap, den centrala förmågan att lägga de pussel som skapar mening i hens liv och bidrar till att forma identiteten. Eleverna upplever en känsla av sammanhang, ser samband och hittar mönster, som genom sin generaliserbarhet gör dem bättre rustade att hantera såväl vardagen i nutid och dåtid, som kommande utmaningar.

I likhet med de tidigare upplagorna behandlar bokens teoretiska del de grundläggande begreppen plats, identitet och lärande. I den omarbetade upplagan har än större fokus lagts på hur barn och ungdomar kan utveckla

en känsla av tillhörighet och delaktighet i en vilsen och otrygg värld. I bokens praktiska del får läsaren ta del av en mängd exempel på integrerande arbetssätt. Studierna kan genomföras av lärare och elever i såväl det nära liggande som i det större vidare, med historiska eller nutida perspektiv och behandla områden som exempelvis livsmiljöer och hållbar utveckling.

Boken vänder sig till verksamma och blivande lärare i grund- och gymnasieskolan. För yrkesverksamma kan den som lärarfortbildning utgöra en teoretisk och praktisk resurs för att utveckla såväl lärande som identitetsskapande genom närområdesstudier. För blivande lärare är den dessutom ett exempel på hur teori och praktik kan gå hand i hand.

Boken har en huvudsaklig knytning till so-ämnena men även no-ämnen, matematik, svenska och bild har naturliga kopplingar till de uppgifter som presenteras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Plats - identitet - lärande : närområden och känsla av sammanhang
  2. +
  3. Historiedidaktik i praktiken : För lärare 4-6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historiedidaktik i praktiken : För lärare 4-6 av Martin Stolare, Joakim Wendell (häftad).

Köp båda 2 för 717 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »