Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2020-08-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Björk, Sofia (förf.) / Carbin, Maria (förf.) / Eriksson-Zetterquist, Ulla (förf.) / Fogelberg Eriksson, Anna (förf.) / Forsberg, Tina (förf.) / Hallén, Nils (förf.) / Härenstam, Annika (förf.) / Ingmanson, Staffan (förf.) / Kvist, Elin (förf.) / Mulinari, Paula (förf.) / Palm, Kristina (förf.) / Ros
SAB
Ohaf
ISBN
9789144135045
Att arbeta för lika villkor : ett genus- och maktperspektiv på arbete och organisation (häftad)

Att arbeta för lika villkor : ett genus- och maktperspektiv på arbete och organisation

Häftad Svenska, 2020-08-25
447
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Organisationer bör verka för ett rättvist och jämlikt arbetsliv. Men vad innebär det i praktiken? Och vilken roll spelar maktstrukturer respektive individers handlande i arbetet för lika villkor?

Att arbeta för lika villkor erbjuder en introduktion till det ämnesområde som ringas in utifrån begreppen makt, genus, organisation och jämställdhet. Innehållet är organiserat i tre delar:

1. Lagar och metoder, vilket inkluderar rättsliga perspektiv på diskriminering, rekrytering samt arbetsvärdering och lönekartläggning.

2. Strukturella perspektiv på makt och ojämlika villkor: här diskuteras könade, rasifierade och heteronormativa maktordningar i relation till organisationsrelevanta teman såsom förändring, motstånd, teknik, konflikt och arbetsmiljö.

3. Processer, där aktörers handlande i relation till strukturer undersöks. Det handlar om hur chefer och medarbetare återskapar, normaliserar och utmanar ojämlikhet i möten, inom ramen för lika villkorsarbete och i gränsområdet mellan arbete och privatliv.

Boken argumenterar för vikten av ett strategiskt jämlikhetsarbete och vägleder läsaren i en fördjupande analys av makt som fenomen. Den riktar sig till personalvetarprogram, men även till andra universitetsutbildningar som anlägger ett makt- och genusteoretiskt perspektiv på organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att arbeta för lika villkor : ett genus- och maktperspektiv på arbete och organisation
  2. +
  3. Salutogent Ledarskap för hälsosam framgång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Salutogent Ledarskap för hälsosam framgång av Anders Hanson (inbunden).

Köp båda 2 för 801 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »