Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och analytisk mekanik (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2019-08-09
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
251 x 178 x 30 mm
Vikt
1196 g
SAB
Ucb,531
ISBN
9789144135069
Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och analytisk mekanik (kartonnage)

Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och analytisk mekanik

Kartonnage Svenska, 2019-08-09
516
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok utgör den andra delen i den aktuella framställningen av den grundläggande mekaniken. Den första boken, Mekanik I, behandlar statiken och partikeldynamiken. Mekanik II ägnas åt partikelkinematiken och dynamiken i accelererande referensramar, partikelsystem, stela kroppars mekanik samt ger en introduktion i variationskalkyl och analytisk mekanik. Framställningen i båda böckerna har samma uppbyggnad med fokus på de grundläggande naturlagarna, vilket ger en sammanhängande och strukturerad bild av mekanikämnet. De två böckerna tillsammans täcker i huvudsak den grundläggande mekaniken vid teknisk högskoleutbildning.

Bokens huvudsyfte är att träna det fysikaliska tankesättet genom ett samspel mellan teoriframställningen och tillämpningen av de allmänna principerna i en konkret situation vid genomgång av olika exempel och problem. Boken innehåller ett stort antal lösta exempel och ungefär hälften av alla problem har fullständiga lösningar som kan hittas i bokens Appendix.

Boken är avsedd att fungera som läromedel till andra kursen i mekanik vid civilingenjörs- eller naturvetarutbildningar vid tekniska högskolor och universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och analytisk mekanik
 2. +
 3. Fysik i vätskor och gaser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fysik i vätskor och gaser av Göran Jönsson (häftad).

Köp båda 2 för 830 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nicholas Apazidis

 • Mekanik I - Statik och partikeldynamik

  Nicholas Apazidis

  Denna bok utgör den första delen i den aktuella framställningen av den grundläggande mekaniken. Mekanik I behandlar statiken och partikeldynamiken. Mekanik II ägnas åt partikelkinematiken och dynamiken i accelererande referensramar, partikelsystem...

 • Shock Focusing Phenomena

  Nicholas Apazidis, Veronica Eliasson

  One of the main reasons for continuing interest in shock focusing is its ability to concentrate energy in a small volume and produce extreme temperatures and pressures in fluids in a controlled laboratory environment. The phenomenon of shock wave ...