En tilltagande globalisering, konsumtion och individualism har de senaste decennierna dramatiskt förändrat det sociala landskapet. Denna förändring syns i dominansen av bestämda logiker samt i en teknifiering och mediefiering av våra liv. Därtill finns i dag en aldrig tidigare skådad upptagenhet med och frihet att själva forma vår egen identitet. Detta till trots känner många människor sig vilsna, otrygga och missnöjda.
Samhället och jag är en bok om att förstå samhället - och om att förstå sig själv som en del av samhället. Utifrån ett sociologiskt betraktelsesätt och observationer i vardagslivet belyser boken samtidens egenheter och avkräver dig som läsare en reaktion. Boken vänder sig till högskolestuderande inom alla ämnen där samhället och samtiden studeras och utbildningar till exempelvis lärare eller socionom.
Boken är en uppdaterad och omarbetad utgåva av (Van)modernitet och identitet från år 2012.
Det senmoderna samhällets logiker är inte bara skapade av människor, dessa logiker skapar också människorna. Rättframt, levande och tänkvärt visar Stier på globaliseringens, teknikens och mediernas följder för människors identitetsskapande och välbefinnande.
Lars-Erik Berg, professor i socialpsykologi vid Högskolan i Skövde
Visa hela texten
Passar bra ihop
+
De som köpt den här boken har ofta också köpt
Socialt arbete : en grundbok
av Anna Meeuwisse, Hans Swärd, Sune Sunesson, Marcus Knutagård
(inbunden).