Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Westregård, Annamaria (förf.) / Mulder, Bernard Johann (red.)
SAB
Ohab-c
ISBN
9789144135397
Övningar för kurser i arbetsrätt (häftad)

Övningar för kurser i arbetsrätt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2020-08-05
317
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Arbetsrätten reglerar relationen mellan arbetstagare och arbetsgivare. Det övergripande syftet med såväl anställningsavtalet som kollektivavtalet är att reglera villkoren för det enskilda arbetsförhållandet.

Övningar för kurser i arbetsrätt inleds med en kort översikt över den svenska arbetsmarknaden och arbetsrätten. Därefter följer ett antal kapitel med övningsuppgifter som belyser arbetsrättens olika delar. Här återfinns bland annat frågeställningar om anställningens ingående, uppsägning och avsked, arbetsskyldighet, förenings- och förhandlingsrätt, kollektivavtal, stridsåtgärder, diskriminering, arbetsmiljö och internationella förhållanden. Uppgifterna är på såväl grundläggande som avancerad nivå. Många av dem har sin grund i verkliga händelser.

I denna upplaga har boken kompletterats med förslag till svar på många av övningsuppgifterna. Dessa hjälper och vägleder läsaren i vilka problemställningar som tas upp i frågorna och hur de kan lösas. Detta bidrar till inlärningen och förståelsen för ämnet arbetsrätt och dess många teman.

Övningar för kurser i arbetsrätt vänder sig till studerande på arbetsrättsliga grund- och fortsättningskurser, men också till den som vill träna sig i arbetsrättslig problem- och konfliktlösning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Övningar för kurser i arbetsrätt
  2. +
  3. I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat

De som köpt den här boken har ofta också köpt I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv... av Johan Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Övningar för kurser i arbetsrätt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Användbara övningar
    Elisabeth Bringer Hallberg, 29 oktober 2021

    Jag undervisar i arbetsrätt i en vuxenutbildning och jag tycker att boken innehåller många användbara frågor som man kan använda för att belysa hur arbetsrätten fungerar. Tror att jag kommer att få mycket nytta av den.

Visa alla 1 recensioner