Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2020-08-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
10 x 212 x 147 mm
Vikt
315 g
SAB
Eaa
ISBN
9789144135700

Fallkonsultation som psykologisk metod i förskola och skola

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-08-27
339
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fallkonsultation som psykologisk metod i förskola och skola beskriver hur psykologer kan tillföra psykologisk kompetens till pedagoger och lärare i de fall där barn och unga behöver stöd i sin utveckling och sitt lärande. Metoden beskrivs som en process från det att psykologen kontaktas som den som ska "göra något", till ett interprofessionellt samarbete mellan psykologen som konsult och pedagogen och läraren som konsultand. Psykologens uppgift som konsult är att stärka lärarens och pedagogens motivation och kompetens att ta sitt yrkesmässiga ansvar för att skapa de samarbetsallianser som barns och ungas utveckling och lärande förutsätter.

Fallkonsultation är inte bara till hjälp i enskilda fall utan bidrar även med mer generell kompetens. Därför är metoden en såväl förebyggande som främjande psykologisk insats i syfte att utveckla förskolans och skolans lärmiljöer.

Fallkonsultation som psykologisk metod i förskola och skola vänder sig framför allt till psykologer i förskola och skola, men kan även vara användbar för skolledare samt olika professioner inom skolans elevhälsa för att ge en bild av hur psykologer kan arbeta konsultativt gentemot pedagoger och lärare i dessa verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fallkonsultation som psykologisk metod i förskola och skola
  2. +
  3. Ärendehandledning inom skola, vård och omsorg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ärendehandledning inom skola, vård och omsorg av Terése Österholm, Bo Hejlskov Elvén (häftad).

Köp båda 2 för 670 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Guvå