Perspektiv på utvärdering - (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2020-05-13
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Bfa
ISBN
9789144135991
Perspektiv på utvärdering - (häftad)

Perspektiv på utvärdering -

Häftad Svenska, 2020-05-13
299
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utifrån principen att utvärdering måste ses ur olika perspektiv och utformas på olika sätt beroende på sammanhanget och hur resultaten skall användas, ger denna bok en introduktion till utvärderingsdesign och frågeställningar som behöver hanteras i en utvärdering. Boken redogör för hur utvärderingar kan planeras och genomföras på ett systematiskt sätt. En rad utvärderingsmodeller och utvärderingsperspektiv som kan användas för att strukturera datainsamling och fokusera analys i utvärderingar beskrivs utförligt. Utvärderingars kvalitet ägnas ett särskilt kapitel.

Boken utgår från ett tvärvetenskapligt perspektiv och använder både teoretiska och praktiska exempel från författarnas erfarenheter inom områden som arbetsmiljöfrågor, kriminal- och socialpolitiska åtgärder, organisationsutveckling, forsknings- och utvecklingspolitik.

Perspektiv på utvärdering vänder sig till dem som studerar utvärdering vid universitet och högskola, forskare och yrkesverksamma som genomför, beställer och använder sig av utvärderingar. Boken gavs ut i en första upplaga redan 2007, och med tiden har den funnit en allt bredare läsekrets. I denna fjärde upplaga har samtliga kapitel uppdaterats, begreppsförklaringar förtydligats och nya avsnitt och figurer tillkommit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på utvärdering -
  2. +
  3. Goda sanningar : debattklimatet och den kritiska forskningens villkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Goda sanningar : debattklimatet och den kritisk... av Sara Johnsdotter, Aje Carlbom (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Perspektiv på utvärdering -