Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2020-06-05
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Karin Ruthman, Mia Ruthman
Dimensioner
23 x 215 x 155 mm
Vikt
610 g
SAB
Epab
ISBN
9789144136271

Yrkesmässig handledning : mer än ord

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-06-05
389
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Femte upplagan av Yrkesmässig handledning är uppdaterad med den senaste forskningen om handledning. En ny metod för reflektion och handledning i tvärprofessionella sammanhang beskrivs i del två. Boken är också uppdaterad med flera nya case, reflektionsuppgifter och exempel. Den beskriver metoder för handledning av studenter i praktik på ett tydligt sätt.

Att stärka förmågan att hantera olika situationer är det överordnade syftet med handledning av studenter och yrkesutövare. Här fördjupas handledning som begrepp, dess gränsområden och som pedagogisk verksamhet, såväl i grupp som individuellt inom skilda yrkesområden och i olika professioner.

Bokens främsta målgrupp är studenter vid sjuksköterskeprogrammet på grundnivå, men den kan också användas av studenter på avancerad nivå och redan yrkesverksamma samt handledare. Även exempel från lärarutbildningen är inkluderade.

Detta är en heltäckande handbok som absolut inte går att vara utan för de som handleder individuellt eller i grupp.

Marianne Kisthinios, universitetsadjunkt, Malmö universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Yrkesmässig handledning : mer än ord
 2. +
 3. Studenthandledning : under verksamhetsförlagd utbildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studenthandledning : under verksamhetsförlagd u... av Lilja Cajvert (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sidsel Tveiten

 • Hälsopedagogik

  Sidsel Tveiten

  Hälso- och sjukvården har de senaste årtiondena genomgått en utveckling mot att människor tar ett större ansvar för sin egen hälsa. Samtidigt ställs krav på att yrkesutövare i hälso- och sjukvården ska samarbeta med patienterna för att öka deras c...

 • Omvårdnadsteorier : analys och utvärdering

  Marit Kirkevold, Sidsel Tveiten

  Omvårdnadsteorier - analys och utvärdering beskriver omvårdnadens teoretiska utveckling, analyserar ett urval omvårdnadsteorier och presenterar ett analysinstrument som kan användas för att förstå och värdera teoretiska arbeten i ämnet. Syftet är ...