Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2021-04-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Eab
ISBN
9789144136486

Undervisningsmetoder

Häftad,  Svenska, 2021-04-09
323
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att bli skicklig som lärare räcker det inte med ämneskunskaper. Det gäller att också ha kunskap om olika undervisningsmetoder - annars står man sig slätt i vardagen i klassrummet. Denna bok öppnar dörrar till en mångfald metoder och undervisningsideal.

Förutom att ge konturerna till olika bildningsideal genom tiderna tar boken med dig som läsare på en färd genom delar av den västerländska undervisningens historia. Där träffar du på Platon, Comenius, Rousseau, Dewey, Montessori, Steiner, Freinet och många andra klassiker. Du får glimtar av vissa undervisningsmetoder som de
utvecklat och som fungerar väl också i dagens skola.

Dessutom tar författaren med dig tillbaka till nutiden och till olika klassrum där lärare står inför diverse dilemman. I anslutning till detta får du ta del av metoder som avser att lösa lärares problem, men också de senaste forskningsrönen inom didaktisk och pedagogisk forskning. I slutet av boken finns ett stöd för att skapa de grundläggande dragen till en egen och personlig praxisteori.

Metoderna som presenteras i boken har relevans för alla typer av lärare, både klasslärare och lärare i olika ämnen på högstadiet och i gymnasieskolan. Även de som undervisar vuxenstuderande kan hämta inspiration och tips från boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisningsmetoder
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 562 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Silwa Claesson