Idrottens kraft? - Ungas livsvillkor och ojämlikhetens problem i en segregerad stad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-01-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dahlstedt, Magnus (red.) / Ekholm, David (red.)
SAB
O
ISBN
9789144136851
Idrottens kraft? - Ungas livsvillkor och ojämlikhetens problem i en segregerad stad (häftad)

Idrottens kraft? - Ungas livsvillkor och ojämlikhetens problem i en segregerad stad

Häftad Svenska, 2021-01-04
354
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det har blivit allt vanligare att se idrott som en lösning på olika slags utmaningar i samtiden. I linje med sådana idéer har idrott allt oftare kommit att användas som ett sätt att möta problem som följer i spåren av segregation och ojämlikhet. Frågan är vad just idrott kan erbjuda när det gäller att lösa samhällsproblem: vari består just idrottens kraft?

Med grund i aktuell forskning tar sig Idrottens kraft? an frågan om idrottens nytta i samhället. I boken analyseras hur olika verksamheter som använder idrott som ett redskap för sociala ändamål förstås av aktörer som deltar i och utför dem. Fokus riktas bland annat mot hur verksamheterna organiseras och de socialpedagogiska ambitioner de drivs av.

Med sina empiriska exempel ger boken perspektiv på skapandet av sociala problem och vad det i sin tur möjliggör i form av styrning och socialpolitiska insatser. I boken problematiseras tilltron till idrottens kraft, som en lösning på olika samhällsproblem. Genom att undersöka idrotten blir det på så vis möjligt att förstå inte bara idrotten, utan även det samhälle som gör idrotten möjlig som lösning på sociala problem.

Idrottens kraft? riktar sig till studerande inom bland annat idrotts- och statsvetenskap, sociologi, socionom- och lärarutbildningarna, verksamma inom arbete med ungdomar, idrott, fritid och integration samt andra som är intresserade av idrottens roll i samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Idrottens kraft? - Ungas livsvillkor och ojämlikhetens problem i en segregerad stad
 2. +
 3. Klassresan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klassresan av Carolin Dahlman, Jesper Roine, Pontus Braunerhjelm, Cecilia Garme, Ola Nordebo (häftad).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Tjänstedesign - - principer och praktiker

  Stefan Holmlid, Katarina Wetter-Edman

  Tjänstedesign - principer och praktiker är den första boken på svenska om tjänstedesign. Tankarna som presenteras i boken är baserade på mer än 15 års internationellt ledande forskning och går bortom en gängse syn på tjänstedesign som kundupplevel...

 • Idrottsvetenskap : en introduktion

  Jyri Backman, Karin Book, Sofia Bunke, Bo Carlsson, Josef Fahlén

  I den här boken fokuseras samhällsvetenskapliga och humanistiska perspektiv på det flervetenskapliga ämnet idrottsvetenskap. Författarna ger en introduktion till barn- och ungdomsidrottens, elitidrottens och breddidrottens framväxt och organisatio...