Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2021-01-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
13 x 243 x 187 mm
Vikt
655 g
SAB
Vpd
ISBN
9789144137100

Sjuksköterska : ett jobb för livet

Häftad,  Svenska, 2021-01-19
291
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför behövs sjuksköterskor? Hur många behövs? Spelar deras insatser någon roll? Vad är omvårdnad? Dessa frågor, och många fler, diskuteras i Sjuksköterska - ett jobb för livet. Här tydliggörs även sjuksköterskans ansvarsområde omvårdnad och de sex kärnkompetenserna. Mötets betydelse för personcentrerad vård lyfts fram tillsammans med sjuksköterskornas etiska kod och innebörden av att vara en professionell yrkesutövare med legitimation.

Kunskapsområdet omvårdnad introduceras med begreppen nursing/omvårdnad och caring/omsorg. Hälsa, hopp och lidande används som exempel för att åskådliggöra teoretiska begrepp. Den praktiska användningen av omvårdnadsteori illustreras med ett antal exempel. I bokens avslutande del presenteras sjuksköterskornas historiska arv, idén om ett kall och symboler som förknippas med sjuksköterskor. Patientperspektivet belyses med berättelser om egna vård erfarenheter och anmälningar om vårdskador.

Boken riktar sig till studenter i sjuksköterskeprogrammet, men den innehåller kunskap som yrkesverksamma sjuksköterskor och första linjens chefer kan ha stor nytta av.

"Ett lättläst mästerverk där författarna lyckas med att både besvara frågan om vad omvårdnad är och visa på vikten av att vård och omvårdnad ska vara evidensbaserad. Nödvändig läsning för såväl blivande som redan verksamma sjuksköterskor."

Birgitta Wedahl, sakkunnig internationella frågor, Svensk sjuksköterskeförening.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjuksköterska : ett jobb för livet
  2. +
  3. Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik av Lena Wiklund Gustin, Margareta Asp, Herdis Alvsvåg, Maria Arman, Linda Berg (häftad).

Köp båda 2 för 779 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna