Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2021-11-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
11 x 162 x 234 mm
Vikt
410 g
SAB
Qa
ISBN
9789144137148
Förstå nationalekonomi (häftad)

Förstå nationalekonomi

Häftad,  Svenska, 2021-11-18
308
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför ska du läsa nationalekonomi? Kanske tror du att det är ett mystiskt, förvirrande och tekniskt ämne. Bäst att låta bli. Nej, nationalekonomi är oftast enkelt och logiskt, och du kan förmodligen redan mycket eftersom ämnet handlar om dig och den värld du lever och fattar beslut i varje dag. Nationalekonomi handlar om vem som gör vad, åt vem och hur vi interagerar och samarbetar. Alla med ett intresse för vår omvärld bör känna till grunderna i ämnet!

Denna andra upplaga har två nya kapitel och flera nya och uppdaterade avsnitt. Exempelvis får du veta varför du bör tillhöra en kriminell organisation med mycket makt, om du nödvändigtvis ska vara skurk, och varför diamanter är dyrare än vatten trots att vi klarar oss enkelt utan diamanter men inte utan vatten.

Förstå nationalekonomi vänder sig till dig som läser en introduktionskurs i nationalekonomi, bara är nyfiken på ämnet eller vill förstå hur olika delar av samhällsekonomin hänger ihop. Här förklaras grundläggande nationalekonomiska modeller med ett enklare språk och utan matematiska uttryck, vilket gör att inga särskilda förkunskaper krävs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förstå nationalekonomi
 2. +
 3. Finansiell analys - av kommuner och regioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finansiell analys - av kommuner och regioner av Pierre Donatella, Ola Eriksson, Hans Petersson (häftad).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Matematik och övningar för mikroekonomi

  Louise Holm, Osvaldo Salas

  Louise Holm är ekonomie doktor i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hon är universitetslektor vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet, och har omfattande undervisningserfarenhet i matematik och nationalekonom...

 • Den katastrofala kraschen : vår resa från randen av avgrunden

  Louise Holm

  Boken är skriven till dig som vill hämta inspiration och livskraft. Den visar att ingenting är omöjligt, det är vår egen inställning som hjälper eller stjälper oss. Boken kan även användas som stöd och guidning för alla som hamnar i svåra situatio...