Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2020-07-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
13 x 255 x 190 mm
Vikt
615 g
SAB
Ppab
ISBN
9789144137209
Byggnadsmekanik (häftad)

Byggnadsmekanik

Häftad,  Svenska, 2020-07-03
390

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Byggnadsmekanik behandlar analys av interna krafter, spänningar och deformationer hos enkla tvådimensionella balkar, axlar, ramar och fackverk. Boken förutsätter i huvudsak enbart gymnasiala grundkunskaper i matematik och fysik (framför allt statik). Läsaren bör även vara bekant med dubbelintegraler samt enkla differentialekvationer, detta för att förstå yttröghetsmoment och härledning av knäckningslaster.

Tanken med denna bok är att introducera ämnet på ett rigoröst men enkelt sätt, med hjälp av många exempel. Syftet är att visa hur de begrepp som introduceras kan tillämpas i praktiken. Innehållet i varje avsnitt är begränsat till vad studenterna som upptäcker ämnet kan ta till sig. I slutet av varje kapitel ges exempel på övningsuppgifter, där flertalet har samma svårighetsgrad som de exempel som presenteras.

Byggnadsmekanik är lämplig som kursmaterial för de första kurserna i byggnadsmekanik på högskoleingenjörs- och civilingenjörsutbildningarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggnadsmekanik
  2. +
  3. En jord för alla : ett manifest för mänsklighetens överlevnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt En jord för alla : ett manifest för mänsklighet... av Johan Rockström, Owen Gaffney, Jørgen Randers, Sandrine Dixson-Declève, Per Espen Stoknes (inbunden).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »